Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το νεομπατιρικό μόρφωμα

Freepen

Λοιπόν, ανακαλύψαμε εις την Γραικίαν νέαν μέθοδον εξιχνιάσεως εγκλημάτων. Οσοι επιμένουν να ζουν αξιοπρεπώς είναι από ύποπτοι έως ένοχοι!

Η οικονομική πολιτική Στουρν-άρα-μάρα-κουκουνάρα είναι το πιο προχωρημένο κβαντικό λογισμικό, το οποίο έχουν εξασφαλίσει εντελώς δωρεάν οι κρατικές υπηρεσίες και δύνανται δι' αυτού να μην αφήσουν ρουθούνι εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερο εις τας οδούς, τας παρόδους, τους λόγκους και τα βουνά της επικρατείας. Ο Αϊνστάιν, αν ζούσε σήμερα και αντίκριζε το μεγαλείον της στουρνάρειας συλλήψεως, θα έκαιγε τις σημειώσεις του, θα κατήγγελλε ως «μυρωδιά» και «άμπαλο» τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή (τον Ελληνα φυσικό που τον επηρέασε) και θα άνοιγε σουβλατζίδικο συνεταιρικά με τον Στίβεν Χόκινγκ. Τα δίπιτα θα τύλιγε με σελίδες από τα βιβλία του Χόκινγκ.

Λοιπόν, επειδή το θέμα είναι δύσκολο και απευθύνεται σε πολύ προχωρημένους κομπιουτεράδες, μαθηματικούς και φυσικούς, θα σας το σπρεχάρομεν σεμι-ντερβίσικα, με λόγια απλά, της πιάτσας. Ο Στουρνάρας εφηύρε μέθοδο καταπολεμήσεως του εγκλήματος, δημιουργώντας εγκληματίες και στη συνέχεια εξαφανίζοντάς τους! Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνεις ποιος έκανε τι και αν έχει άλλοθι. Ολοι είμαστε κριμινάλες (εγκληματίες στα ισπανικά), αλλά ακόμα κι αν δεν είμαστε, θα γίνουμε! Μόλις γίνουμε εγκληματίες, ξεγινόμαστε... γενικώς. Δηλαδή τινάζομεν τα πέταλα, έπειτα από διάφορες αχρείαστες περιπέτειες.



Μενίδι
Πώς λειτουργεί το σύστημα Στουρνάρα; Αν και πολυδαίδαλο στην εφαρμογή, είναι απλό στη σύλληψή του. Εσύ απλά υπάρχεις. Εχεις αγροτεμάχιο. Ζεις, κινείσαι, εργάζεσαι (αν είσαι υπερτυχερός), πας γήπεδο, ακούς μουσική, συλλέγεις γραμματόσημα, χορεύεις μάμπο, ταξιδεύεις στο Μενίδι, στη Βαρυμπόμπη και στο Λιόπεσι. Η ίδια η ύπαρξή σου δημιουργεί χρέος (δικό σου) απέναντι στο κράτος (του Στουρνάρα). Οσο επιμένεις να ζεις και να κάνεις όλα τα παραπάνω, το στουρνάρειο σύστημα επινοεί φόρους και υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψεις για να μην σου κατασχέσουν τα σώβρακα. Υπ' όψιν ότι τα σώβρακα θα τα χρειαστείς -και μάλιστα πεντακάθαρα- διότι, αν δεν πληρώσεις (που δεν θα πληρώσεις), θα κηρυχθείς υποχρεωτικά γκάνγκστερ-φοροφυγάς. Γι' αυτό θα πας φυλακή υβριζόμενος από τους πλούσιους τηλεπαρουσιαστές, οι οποίοι εισπράττουν 1.000 ευρώ την ώρα για να βρίζουν όσους βγάζουν 1.000 ευρώ το δίμηνο. Ε, αν πας φυλακή, δεν θα ραγίσεις; Δεν θα αρρωστήσεις; Δεν θα εγκαταλείψεις τον μάταιο τούτο κόσμο πριν την ώρα σου; Ε, να! Ετσι ξεφορτώνεται το στουρνάρειο κράτος τους εγκληματίες. Τους δημιουργεί ελεγχόμενα κι έπειτα τους αφανίζει ανεξέλεγκτα.
Παναγιώτης Λιάκος

DIMOKRATIANEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου