Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ρεν: Θα είστε υπό επιτήρηση για δεκαετίες!

anatropi-news

Νέο μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνουν οι Βρυξέλλες μέσω του αρμοδίου επιτρόπου Όλι Ρεν, επιβεβαιώνοντας όσους εκτιμούν πως η μεγάλη εκκρεμότητα του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα και το θέμα ενός νέου μνημονίου δεν απασχολεί, προσώρας, τους δανειστές και σκοπεύουν να ασχοληθούν με αυτό το επόμενο καλοκαίρι, μετά, δηλαδή, τις ευρωεκλογές που αποτελούν “εφιάλτη” καθώς το κύμα του ευρωσκεπτικισμού κατακλύζει όλες τις χώρες.
Ο Όλι Ρεν ξεκαθάρισε, μάλιστα, σήμερα, πως η Ελλάδα θα παραμείνει υπό αυστηρή επιτήρηση και η τρόϊκα θα παραμένει εγκατεστημένη στην Αθήνα μέχρις ότου το χρέος πέσει κάτω από το 75% του ΑΕΠ, αν και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για καμία άλλη χώρα που αντιμετωπίζει κρίση χρέους- μεταξύ των οποίων ακόμα και η Γερμανία ή η Γαλλία.
«Το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα, διότι έχουμε μια συμφωνία από το Eurogroup του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους 2012, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα προτού τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης αρχίσουν να συζητούν για περαιτέρω μέσα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ακόμα και τώρα, την άνοιξη, από τη στιγμή που η Eurostat θα πιστοποιήσει τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, δηλαδή εάν έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά της, θα έχουμε άλλη μία αποστολή επιθεώρησης και κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα ασχοληθούμε με το θέμα της επιπλέον βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», απάντησε συγκεκριμένα ο Όλι Ρεν, βάζοντας «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό στην Αθήνα.
Το… κερασάκι στη τούρτα ήταν η αναφορά του στα επίπεδα Χρέους, που θα κρατήσουν “αιχμάλωτη” την ελληνική οικονομία: “θα δοκιμάσουμε σύντομα, από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, τόσο τη Συνθήκη για το Ευρώ όσο και για τον ESM, και τότε θα ισχύει ότι εφ’ όσον το όριο του 75% δεν έχει επιτευχθεί, η επιτήρηση θα συνεχίζεται.
Πρακτικά, δεδομένου ότι με το νυν πρόγραμμα η απομείωση του χρέους θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2020 και με ανοικτά τα σενάρια να υπάρξει παράταση για 50 χρόνια, ο κ. Ρεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου να κρατήσουν την Ελλάδα υπό αυστηρό έλεγχο για δεκαετίες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου