Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και ο ρόλος του βωβού χειροκροτητή.


Συνάδελφοι
Σε λίγες μέρες εκπνέει η προθεσμία  - 8 Νοεμβρίου -  όπου μπορεί κάθε Οικονομολόγος  να τακτοποιήσει τις οφειλές του  για να έχει την δυνατότητα   να συμμετάσχει στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου  Ελλάδας .
Βρισκόμαστε στην ποιό δύσκολη περίοδο  για το επάγγελμα μας  και  το Οικονομικό Επιμελητήριο.  Στα  τρία χρόνια που πέρασαν  ισοπεδώθηκαν όλα στο χώρο του επαγγέλματός μας με  αποκλειστική ευθύνη των κομματικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ  (ΠΑ.ΣΟ.Κ) , ΔΗΚΙΟ και ΠΟΦΕΕΕ (Ν.Δ) που φίμωσαν τη φωνή του Ο.Ε.Ε επιβάλλοντας ταυτόχρονα και την σιωπή του επιστημονικού μας φορέα στο ξεθεμελίωμα της κοινωνίας μας.
Όλοι μας  μετατραπήκαμε σε άμισθους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, που χωρίς να ρωτηθούμε μας  ανατέθηκαν εργασίες άνευ προγραμματισμού και πέραν των  χρονικών δυνατοτήτων υλοποίησής τους , υποκαθιστώντας κρατικές δομές. Παράλληλα με συστηματικό τρόπο καταργήθηκε κάθε κατάκτηση και ενώ οι κυβερνώντες οδηγούσαν σε  απελευθέρωση το χώρο του  επαγγέλματος , φρόντιζαν να διασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση σε μικρές ομάδες σε βάρος της πλειοψηφίας των συναδέλφων και του επαγγέλματος μας .  Ο χώρος της  επαγγελματικής και βιοποριστικής μας δραστηριότητας  μετατράπηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα χώρος αποκατάστασης των ΙΕΚ και των Κολεγίων και χώρος προνομιακής μεταχείρισης των ορκωτών και των πάσης φύσεως εταιρειών.

Όλο αυτό το διάστημα το προεδρείο του Ο.Ε.Ε   (ΔΗΚΙΟ , ΠΑΣΚΟ , ΠΟΦΕΕ) μετά από κάθε ταπεινωτική εξέλιξη , που τα κομματικά στελέχη  με την συμπεριφορά  τους είχαν επιτρέψει,    αρκούνταν σε μια ανακοίνωση , ενώ είχαν και έχουν την ηθική υποχρέωση να προνοούσαν και να αντιδρούσαν στις βουλήσεις των κομμάτων που εκπροσωπούν.
Συνάδελφε
Δεν φέρεις την ευθύνη για τις καταστροφικές επιλογές των κομματικών στελεχών  της ΠΑΣΚΕ  (ΠΑ.ΣΟ.Κ)  ΔΗΚΙΟ και ΠΟΦΕΕΕ (Ν.Δ) , Θα την φέρεις μόνο εάν τους δώσεις το δικαίωμα να συνεχίσουν την αποδόμηση του επαγγέλματός μας.
Σε καλούμε
Εάν θέλεις να σταματήσει αυτός ο κατήφορος, εάν επιθυμείς την  προάσπιση , την κατοχύρωση του επαγγέλματος ανάλογα του επιπέδου σπουδών , εάν επιθυμείς ένα διαφορετικό ρόλο για το Ο.Ε.Ε. στην κοινωνία και όχι το ρόλο του βωβού χειροκροτητή ταχτοποίησε κάθε οφειλή στο Ο.Ε.Ε. μέχρι 8/11 συμμετέχοντας ταυτόχρονα ενεργά   για να απαλλαγεί το Ο.Ε.Ε από όλους αυτούς που απαξίωσαν τον θεσμικό ρόλο παρέμβασης και προσφοράς του ,στην οικονομική ζωή της χώρας μας.
Με εκτίμηση
Η Συντονιστική Επιτροπή
της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου