Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Tα επεισόδια μετά το τέλος της πορείας

real.gr


Περισσότερες από 100 προσαγωγές εκ των οποίων 20 συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Τρεις τραυματίες διαδηλωτές και οκτώ αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς μπροστά στο ξενοδοχείο Athens Plaza. Αρχικά οι ταραξίες απωθήθηκαν με χρήση χημικών από την Αστυνομία, ωστόσο οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ συνεχίστηκαν πάνω στην πλατεία, αλλά και στη συμβολή της Όθωνος με την Φιλελλήνων.

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους προς την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να τους απομονώσουν από τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά.

Δείτε με χρονική σειρά την εξέλιξη των επεισοδίων :


16:51
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο. Άνοιξε η Λ. Αμαλίας.

15:49 Κλειστή παραμένει αυτήν την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας. Ανοικτές η οδός Πανεπιστημίου και η Σταδίου.


15:10
Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, έγιναν περισσότερες από 100 προσαγωγές, από τις οποίες τουλάχιστον 20 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επίσης , κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν οκτώ αστυνομικοί.

Στο κέντρο της πόλης η κατάσταση είναι ήρεμη, εκτός από την οδό Βαλτετσίου, όπου η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη από συγκεντρωμένα άτομα, που πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

14:45 Πυροσβεστικό όχημα έσπευσε από την πλευρά της Βουλής προκειμένου να σβήσει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στον Εθνικό Κήπο.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια που συνέβησαν νωρίτερα στο Σύνταγμα



 14:40 Δείτε εικόνες από τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος όπως τα κατέγραψε το enikos.gr





14:34 Στις φλόγες δέντρο στον Εθνικό Κήπο.

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσαν μολότοφ εναντίον των πολύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν από νωρίς παραταχθεί περιμετρικά της βουλής. Τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αρχικά υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τον κόσμο που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά κι ενώ η ομάδα των κουκουλοφόρων συνεχώς μεγάλωνε ο κόσμος έφυγε από την περιοχή με αποτέλεσμα να ενταθούν οι ρίψεις μολότοφ και χημικών από τις δύο πλευρές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου