Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η φτωχοποίηση ενός περήφανου λαού

spirospero.gr

του Αντώνη Μυλωνάκη

Κάθε μέρα και χειροτερεύουν τα πράγματα που αφορούν τις σχέσεις των υπουργών με τους τροικανούς επροσώπους των διεθνών τοκογλύφων. Και πως να ήταν διαφορετικά αφού και στη καθημερινότητα τα ίδια συμβαίνουν,με τους τοκογλύφους να συμπεριφέρονται στα θύματά τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ιδρωσε σήμερα ο Υπουργός των οικονομικών όταν άκουγε τη νέα εντολή των οικονομικών τρομοκρατών. Αφήστε τα ισοδύναμα. Το πακέτο των 11,5 δις ευρώ θα κλείσει σχεδόν εξ ολοκλήρου απο μειώσεις σε μισθούς ,συντάξεις ,εφάπαξ και ότι άλλο βρεθεί μπροστά μας. Σήμερα τον διέταξαν ορθά ,κοφτά. Οχι 6 δις απο μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά 9 και ίσως και παραπάνω. Κατάλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας ότι αυτοί δεν παίζουν. Προσπάθησε να κρύψει στη συνέχεια το άγχος του αλλά οι απαντήσεις του δεν έπεισαν κανέναν.

Το ίδιο έπαθε και ο Υπουργός άμυνας που έμεινε μπουκωμένος απο τα ισοδύναμα που του τάχωσαν στο στόμα οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων λέγοντάς του ότι απ΄αυτά τα 500 περίπου εκατομ. που μας φέρνεις εμείς κρατάμε καμμιά εκατοστή και τα υπόλοιπα κάντα ότι θές. Εμεινε άγαλμα ο αγαπητός Πάνος ,έκατσε προσοχή , χαιρέτισε , έκανε μεταβολή και πήγε στο γραφείο του βάζοντας την ουρά κάτω απο τα σκέλια, καταλαβαίνοντας ότι αυτά που είχε υποσχεθεί στους στρατιωτικούς πάνε περίπατο.

Το σχέδιο είναι απλό. Μερικοί υπουργοί ίσως απο επιπολαιότητα,ίσως απο υπερβολική εμπιστοσύνη στον αρχηγό τους δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι θα είχαν απέναντί ,τους τροικανούς οι οποίοι μόνο θα απαιτούν χωρίς καθόλου να συνομιλούν. Ο Σαμαράς τους άφησε μόνους και γυμνούς,με την εντολή προσέξτε μη τα χαλάσετε με τους τροικανούς.Οτι θέλουν θα τους το δίνετε.Δεν θα τους λέτε ποτέ όχι. Μόνο μάλιστα. Και αυτό κάνουν οι άνθρωποι. Μόνο που απορούν και αυτοί ,όπως όλος ο ελληνικός λαός ποιός είναι ο αντικειμενικός σκοπός των οικονομικών τρομοκρατών.
Αφού διαβεβαιώνουν όλοι πλέον ότι θα μας δοθούν δύο χρόνια παράταση ως το 2016,αφού όπως διαβεβαιώνει ο Σταικούρας τη βουλή, τον Αύγουστο για πρώτη φορά ο προυπολογισμός παρουσίασε περίσευμα 850 εκ. ευρώ ,αφού ακόμα τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί και έχουν τσακίσει τον έλληνα πολίτη δεν έχουν προλάβει ν΄αποδώσουν ,γιατί κόπτονται να περάσουν άρον ,άρον ολόκληρο το πακέτα των 11,5 δις και δεν περνούν τώρα τουλάχιστον τα μισά ,και αφού ακολουθήσουν και οι περιβόητες αποκρατικοποιήσεις να δούν πως πάει το πρόγραμμα προσαρμογής και ανάλογα να κινηθούν?

Μα είναι απλό. Γιατί ο σκοπός της τρόικας δεν είναι η ελλάδα να έρθει γρήγορα σε ανάπτυξη. Σκοπός της είναι να παραμένει σε βαθιά ύφεση όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Να φτωχοποιήσουν τον ελληνικό λαό, να του αφαιρέσουν εντελώς την εθνική κυριαρχία, να του στερήσουν τη δυνατότητα κάποια στιγμή να σηκώσει το κεφάλι και ν΄αντισταθεί και να τον φέρουν σε μια σκλαβιά που θα μοιάζει με αυτή των 400 χρόνων δουλείας της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Να του αρπάξουν τη γή του, τη περιουσία του,τους φυσικούς του πόρους ,να τον κάνουν φυτό. Αυτό επιδιώκουν και δυστυχώς βρήκαν συμμάχους. Βρήκαν εφιάλτες που τους άνοιξαν τη κεκρόπορτα ,τους πήγαν σε σημεία απόρρητα για την εθνική ασφάλεια κάθε ανεξάρτητου κράτους ,τους έδειξαν το δρόμο και τώρα πλέον τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Καταλάβατε τώρα γιατί αυτή η τρομερή προπαγάνδα ,γιατί αυτά τ΄ατέλειωτα λεφτά που έσπρωχναν σε ορισμένους μεγάλους ... δημοσιογραφίσκους , εδώ και δυόμιση χρόνια ? Για να περνούν αυτά τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη σφαγιαστικά οικονομικά μέτρα χωρίς ν΄ανοίξει ροθούνι.

Ακόμα και τώρα οι χαμαιλέοντες του δημοσιογραφικού υποτίθεται λειτουργήματος ,ναι ακόμα και σήμερα, προπαγανδίζουν το τσεκούρωμα των μισθών υποκρινόμενοι ότι τάχα λυπούνται αυτούς που δεν έχουν να φάνε. Και το κάνουν με τέτοιο σπουδαγμένο τρόπο που σου λέει ο απλός πολίτης. Ναι ρε παιδί μου. Εχει δίκιο. Γιατί ο ένστολος να παίρνει 1200 και ο εργάτης ,ή καποιος άλλος να μην έχει δουλειά. Να κατέβει και αυτός ,να μοιραστούν τα 1200 παίρνοντας απο 600. Γιατί να παίρνει ο δικαστικός 3000 και ο άλλος να μην έχει ούτε να φάει ,να μοιραστούν στα τρία και του δικαστικού.

Το ίδιο συμβαίνει στους γιατρούς το ίδιο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Αυτό λοιπόν είναι το σχέδιο. Εξυπνα σχδιασμένο και με πολύ προσεχτικό τρόπο εκτελεσμένο. Η λεπτομέρεια είναι ότι πέτυχαν να ενοχοποιήσουν τον κάθε εργαζόμενο. Θυμάστε τον Πάγκαλο? Νομίζετε ότι το ΄΄ όλοι μαζί τα φάγαμε ΄΄ το είπε στη τύχη. Μέρος του σχεδίου ήταν κι αυτό. Ενοχοποιείς τις κοινωνικές ομάδες ,μετά σακατέβεις τις κοινωνικές τάξεις και τέλος ισωπεδώνεις τους πάντες και τα πάντα και έχεις μπροστά σου σκλάβους ,πάμφτωχους δούλους με σκυμένα τα κεφάλια να σου λένε πάντα και σε όλα ΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου