Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο Μεγάλος Συνασπισμός και η μετανάστευση στην Γερμανία

ardin-rixi



Και ενώ επιφανή μέλη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπουργοί της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της αλλά και σούπερ υπεραριστεροί της απόλυτης προτεραιότητας της ‘ταξικής πάλης’ διαρρηγνύουν (για δικούς τους λόγους ο καθένας) ότι δεν έχουμε γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, έρχεται η επικαιρότητα να τους διαψεύσει πανηγυρικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες και με διαρροές, στο κείμενο προγραμματικής συμφωνίας του νέου ‘Μεγάλου Συνασπισμού’ Σοσιαλδημοκρατών-Χριστιανοδημοκρατών που αναμένεται να κυβερνήσει στην Γερμανία, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα: Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην τεράστια ανεργία των νέων στην Ελλάδα, και προκρίνει συνταγς κινητικότητας  και θεσμούς όπως το ελληνο-γερμανικό γραφείο νεολαίας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετανάστευση των νέων Ελλήνων στην Γερμανία. Βέβαια το ρεπορτάζ λέει ότι η εν λόγω αναφορά είναι  σε αγκύλες και ακόμα συζητείται. Ωστόσο μόνο και μόνο αυτό αρκεί για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.  Και δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε δύο πράγματα:
Πρώτον, τι καλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη μιας ‘ειδικής σχέσης’ μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, το γεγονός ότι ένα εσωτερικό ζήτημα της χώρας μας αναφέρεται στο προγραμματικό κείμενο του μεγάλου Συνασπισμού της Γερμανίας. Είναι δηλαδή σαν να κυβερνάει η γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα.

Δεύτερον, όλως τυχαίως το ζήτημα αυτό αφορά στην μεγαλύτερη λεηλασία που υφίσταται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή, την ληστεία και την απομύζηση του ανθρώπινου της δυναμικού, κύρια από την Γερμανία. Ένα ζήτημα που παραμένει πραγματικά ανέγγιχτο τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι ας αποτελεί, όπως είπαμε, την σκληρότερη, πιο αιματηρή ληστεία του μνημονίου. Κι ας είναι, ακόμα χειρότερα, ο παράγοντας εκείνος που δίνει τη χαριστική βολή στην ούτως ή άλλως εύθραυστη δημογραφική ισορροπία της χώρας –απειλώντας να μεταβάλει την Ελλάδα σε μια γερασμένη, ανήμπορη, εξαθλιωμένη χώρα.
Η πρόκληση των Μέρκελ-Γκάμπριελ, του ‘νέου Μεγάλου Συνασπισμού’ είναι απίστευτη. Δίνει μια πρόγευση του τι περιμένει την χώρα μας από τη στιγμή που τα δύο μεγάλα κόμματα της Γερμανίας έδωσαν τα χέρια.
Και αποκαλύπτει πλήρως τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της σύγχρονης ‘μετανάστευσης των νέων’. Δεν είναι ‘ευλογία‘ όπως έλεγαν κάποτε οι κυβερνήτες της μετεμφυλιακής Ελλάδας, αλλά αντίθετα είναι κατάρα και μεθόδευση, την οποία η ελληνική νεολαία πρέπει να καταγγείλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου