Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Να με έκανε ο Θεός 18 ετών για να σώσω τη χώρα!

sportdog


του Νίκου Αλέφαντου

Μου ζήτησε ο Σινάνογλου λόγω των ημερών να πω οτιδήποτε θέλω εκτός ποδοσφαίρου. Διαβάζω λοιπόν ότι σκέφτονται και ότι ετοιμάζουν κάτι στρατόπεδα να τα κάνουν φυλακές για όσους χρωστάνε χρήματα. Ρε έχετε τρελαθεί; Γρήγορα να τα σταματήσετε αυτά, βρε Ρουπακιώτη υπουργέ δικαιοσύνης, είσαι και αριστερός, πού είναι η μέριμνά σας για τους αναξιοπαθούντες; Χρωστάει ο άλλος 5 ή 6 ή 7 χιλιάρικα, και θα τον βάλετε φυλακή;

Ούτε στην Κατοχή δεν γινόντουσαν αυτά, δεν έχει ο άλλος να πληρώσει, δεν έχει εισοδήματα, οι απολύσεις πάνε σύννεφο, χαράτσια έρχονται, φόροι, μόνο το ρεύμα που πρέπει να πληρώσεις κάθε τόσο φτάνει να σου φέρνει πονοκέφαλο, πού θα τα βρει ο άλλος να ξεχρεώσει; Και θα τον βάλετε φυλακή;

Έχω συγγενικό μου πρόσωπο που για 20 ευρώ της έκοψαν το τηλέφωνο! Και άλλους που τους έκοψαν το ρεύμα! Στο έτος 2013 δεν θεωρείται αυτονόητο ότι ο άνθρωπος θα έχει φως, νερό, τηλέφωνο, ωραία πρόοδος, ούτε στο 1950 που ήμασταν μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο δεν γίνονταν τέτοια πράγματα. Άκου φυλακή. Είναι άδικο!


Άμα το κάνετε αυτό, εγώ ως Αλέφαντος θα σας χτυπάω συνεχώς από την τηλεόραση και από το ίντερνετ. Πάνω που πήγε να ανακουφιστεί ο κόσμος με τις πολλές δόσεις που του δώσατε την ευκαιρία να πληρώνει λίγο-λίγο, (καλό ήταν αυτό που κάνατε με τις πολλές δόσεις), τώρα μιλάτε για στρατόπεδα φυλακές; Ο κόσμος έχει τρελαθεί, περιμένει να δει πού θα καταλήξει αυτή η κρίση, αλλά δεν υπάρχει αξιόπιστη πληροφόρηση.

Πού είστε ρε οικονομολόγοι, μην κρύβεστε, πείτε στο λαό την αλήθεια, πείτε του αν υπάρχει εναλλακτική και πόσο θα διαρκέσει η περιπέτεια, είτε μείνουμε στο ευρώ, είτε γυρίσουμε στη δραχμή. Πόσο θα κρατήσει και τι θα περάσουμε.

Λένε ότι δεν θα έχουμε πετρέλαιο αν γυρίσουμε στη δραχμή. Γιατί, φέτος είχαμε πετρέλαιο; Δεν είχαμε! Η Ελλάδα είναι ζεστή χώρα, έχει καλές κλιματολογικές συνθήκες. Σούπερ μάρκετ όμως θα έχουμε; Τράπεζες θα έχουμε; Ή θα φάει ο ένας τον άλλο;

Τι κάνετε ρε Πρετεντέρηδες και Στάηδες τις εκπομπές στην τηλεόραση, σας παρακολουθώ και δεν βγαίνει συμπέρασμα, μπορείτε να ενημερώσετε τον κόσμο υπεύθυνα να του πείτε τι επιλογές ξεκάθαρες υπάρχουν, και τι θα συμβεί σε κάθε επιλογή; Σίγουρα και συγκεκριμένα όμως τι θα συμβεί, τι θα βιώσουμε και πόσο θα κρατήσει. Να αναλύσουν με συγκεκριμένα παραδείγματα τι θα σημαίνει δραχμή, αλλά να πουν την αλήθεια.

Ήθελα να με έκανε ο Θεός 18 χρονών να σπούδαζα οικονομικά, να πολιτευόμουν και να οδηγούσα το λαό στην έξοδο των σκλάβων, στην έξοδο των απελπισμένων, των χωρίς ελπίδα! Να μιλούσα σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, αλλά να ήξερα τι θα τους πω, να ήμουν καταρτισμένος, και ως έντιμος και ευθύς άνθρωπος να τους έλεγα την αλήθεια: «Θα περάσουμε αυτά, για τόσα χρόνια, θα βάλουμε τα δυνατά μας όλοι μαζί και σε 3 χρόνια ή σε 5 χρόνια θα αναπνέουμε ελεύθερα. Θα σας οδηγήσω έξω από την καταιγίδα, ακούστε όλη την αλήθεια και ελάτε μαζί μου».

Τώρα είμαστε σαν τους σκλάβους στο Κολοσσαίο που περιμένουν στο κάτεργο να τους ρίξουν στην αρένα να τους φάνε τα λιοντάρια. Σκλάβοι, χωρίς ελπίδα. Έξοδο ρε, ηρωϊκή έξοδο όλοι μαζί, αλλά να ξέρεις τι σου γίνεται και τι σε περιμένει.

Καλή Ανάσταση εύχομαι στον κόσμο και Καλό Πάσχα. Όσο καλό μπορεί να είναι με αυτά που βλέπουμε γύρω μας.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου