Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Εγκαίνια Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου




Μια αγκαλιά αλληλεγγύης ανοίγει!

Εγκαίνια την Παρασκευή 17 Μαϊου 2013 στις 20:30.

Δώσε πνοή στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Στάσου αλληλέγυος σε όσους το έχουν ανάγκη. Γίνε εθελοντής σε μια από τις υποστηρικτικές μάδες. Ενίσχυσέ το με προσφορά φαρμάκων, υγειονομικού λικού και αναλώσιμων (βαμβάκι, γάντια μιας χρήσης, γάζες, χαρτί εκτύπωσης Α4, είδη καθαριότητας κά)

Οι ώρες λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου για κλείσιμο ραντεβού, είναι:

πρωϊ Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 14:00

απόγευμα Δευτέρα – Πέμπτη 18:00 – 20:00

Κατόπιν ραντεβού,μπορούν να πραγματοποιηθούν μικροβιολογικές εξετάσεις, TEST PAP σε οργανωμένες δημόσιες υποδομές και εμβολιασμοί παιδιών έως 14 ετών
Όλοι όσοι επιθυμούν κ’ έχουν ανάγκη πρόσβασης μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στα τηλέφωνα:

210-5781618

 6932045029 

email: iatreioallperisteriou@gmail.com                                                 http://www.iatreioallperisteriou.wordpress.com

Έως σήμερα, στο ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ παρέχουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες γιατροί των παρακάτω ειδικοτήτων:
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΓΕΝ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΩΡΛ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ
Επίσης: ΜΑΙΑ για ταχύρρυθμα σεμινάρια γονεϊκότητας για εγγύους και δίκτυο συνεργαζόμενων κοινωνικών ιατρείων, κοινωνικών φαρμακείων και γιατρών
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου στεγάζεται:
Χρυσολωρά 1 – Περιστέρι 12132 ( 200 μέτρα από το Μετρό Περιστερίου)
ή στάση Λίτσα – Παναγή Τσαλδάρη (λεωφορεία και τρόλεϋ)
χρι

Μια σύντομη παρουσιάση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Καλώς ήρθατε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Περιστέρι.
iatreio1Στην εποχή των μνημονίων, όταν θέλουν να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις περικοπές της κοινωνικής πρόνοιας και ότι η υγεία είναι “ανταποδοτικό” αγαθό, που δεν παρέχεται δικαιωματικά σε κάθε άνθρωπο, εμείς θέλουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος.
Οργανώσαμε το αυτοδιαχειριζόμενο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που απαρτίζεται και λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές – εθελόντριες και αλληλέγγυους πολίτες.
Σκοποί και λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου

Σκοπός του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι να προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ανασφάλιστων πολιτών. Απευθύνεται χωρίς διάκριση σε Έλληνες και αλλοδαπούς, που κατοικούν στο Περιστέρι και όχι μόνο, σε όσους σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελεί το καταφύγιο των συνανθρώπων μας, οι οποίοι καθημερινά πλέον εγκαταλείπονται από την επίσημη πολιτεία.

Όλοι οι επαγγελματίες υγείας που συμμετέχουν στο ιατρείο, και σύσσωμες οι υποστηρικτικές ομάδες πιστεύουμε ότι η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, αλλά ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ. Γι αυτό το λόγο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν θα σας ζητηθεί να πληρώσετε ποτέ και τίποτα.

Ενώ κι εμείς δεν αμειβόμαστε από κανένα. Αντιθέτως το κάνουμε με πολύ μεράκι, διαθέτοντας σημαντικό μέρος από τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που αφήνουν οι προσωπικές μας υποχρεώσεις.Ο ιατρικός εξοπλισμός, τα φάρμακα και τα αναλώσιμα υλικά είναι προσφορά συμπολιτών που στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια και γι αυτό παρακαλούμε αν κάποιος από εσάς έχει ασφάλιση και καλύπτεται για έξοδα υγειονομικής περίθαλψης (δηλαδή εάν έχει βιβλιάριο υγείας, ακόμα και απορίας), να σεβαστεί τους ανασφάλιστους που δεν έχουν το ελάχιστο.

Οι επίσκεψεις γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Φάρμακα χορηγούνται σε ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, με επίδειξη δημοσίου εγγράφου (βιβλιάριο υγείας ή πιστοποιητικό απορίας), αυστηρά με ιατρική συνταγή. Δεν εγγυόμαστε ότι θα έχουμε πάντα λύση στο πρόβλημά σας, ούτε μπορούμε να υποκαταστήσουμε ένα πλήρες σύστημα υγείας.


iatreio2Μπορεί πάλι, παρά το ότι λειτουργούμε με ραντεβού, να χρειαστεί να περιμένετε επειδή υπάρχει κάποιο έκτακτο ή επείγον περιστατικό που ανάγκασε τον γιατρό να καθυστερήσει στη κανονική του δουλειά. Υποσχόμαστε όμως ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν και μαζί θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε.

Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε δωρεάν και τη νοσοκομειακή σας περίθαλψη, εάν χρειαστεί, πιέζοντας τις διοικήσεις των νοσοκομείων να μην εφαρμόσουν την απαράδεκτη νομοθεσία, που απαιτεί εδώ και δυο χρόνια από τους ανασφάλιστους να πληρώνουν όλο το κόστος της νοσηλείας τους.

Δεν κάνουμε φιλανθρωπία αλλά παλεύουμε με Αλληλεγγύη διεκδικώντας ένα ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Για εμάς η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στα μνημόνια και την τρόικα, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των “από κάτω”.
images_5Πιστεύουμε ότι όλη μας αυτή η προσπάθεια αξίζει την υπομονή και τη κατανόηση αλλά και τη στήριξη σας. Έχουμε ανάγκη την ηθική σας συμπαράσταση και τη συμβολή σας με χρήσιμες παρατηρήσεις και προτάσεις.
Μα πάνω απ’ όλα, έχουμε ανάγκη τη συμμετοχή σας στον αγώνα που δίνουμε ώστε να πάρει σάρκα και οστά το πολύτιμο δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στο σύστημα υγείας, που θα χρηματοδοτείται γενναία από το κράτος και θα παρέχει δωρεάν πλήρη και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους.

Με την υποστήριξη:
του Συλλόγου Φίλων Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης
του Δικτύου Αλληλεγγύης κ Αντίστασης στο Μπουρνάζι
του Περιβαλλοντικού κ Φυσιολατρικού Συλλόγου στο Περιστέρι
της Ομάδας Αλληλεγγύης Κατοίκων Λόφου Αξιωματικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου