Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

spirospero


«Όλα πήγαν καλά, αύριο ξεκινά μία καινούρια μέρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Μακάρι να ήταν έτσι, δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι όλα βαίνουν καλώς... εναντίον μας.

Ας δούμε τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Έχουμε υψηλό χρέος και ταυτόχρονα ανυπαρξία επενδύσεων, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών. Η συνεπακόλουθη ύφεση δημιουργεί εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα αλλά και πολιτική παρατεταμένης λιτότητας.

Το υψηλό χρέος θα εξαφανίσει τη χώρα. Ο μοναδικός τρόπος να γίνει βιώσιμο είναι ένα γενναίο κούρεμα στο οποίο θα συμμετέχουν οι πιστωτές της ελληνικής κυβέρνησης.


Κάτι τέτοιο, όμως, η κ. Μέρκελ, εν όψει των επικείμενων γερμανικών εκλογών, ούτε καν το συζητεί.
Διότι αν διαγραφεί μέρος του χρέους της ελληνικής κυβερνησης, τότε η Γερμανία θα πρέπει να διαγράψει κάποια δις ευρώ από αυτά που έδωσε ως δάνεια στην Ελλάδα. Επομένως αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στους γερμανούς φορολογούμενους, θα κοστίσει δηλαδή χρήματα και... ψήφους!

Οι προσπάθειες της κ. Μέρκελ και του κ. Σόϊμπλε είναι να αντιμετωπίσουν με λογιστικά τεχνάσματα, προσωρινά, την ελληνική κρίση, μέχρι να φθάσουν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013.

Με απλά λόγια, η απόφαση του Eurogroup, το μόνο που πρόσφερε ήταν πολιτικός χρόνος τόσο στη σημερινή γερμανική ηγεσία ενόψει των εκλογών τους, όσο και στην τριμερή μνημονιακή αλλά ετοιμόρροπη ελληνική κυβέρνηση.

Όπως έγραψε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, «οι πραγματικοί αρθμοί έλλειψαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες».

Που οδηγούν όλα τα παραπάνω;

Σ' αυτό που είπε ανώτατος γερμανός αξιωματούχος, με άπταιστη ναζιστική φρασεολογία: «την άνοιξη θα αναγκαστούμε να ασχοληθούμε ξανά με αυτά τα σκουπίδια...»!!

Όταν εμείς εδώ μιλάμε για Τέταρτο Ράϊχ, μας χαρακτηρίζουν υπερβολικούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου