Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης Εξαπάτησαν το Λαό

spirospero

του Γιώργου Βάμβουκα

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2012 έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2011, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με αρνητικό ρυθμό -7,2%.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το πραγματικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) το 2012 εκτιμάται ότι θα μειωθεί γύρω στο –6,8%. Άρα, η συνολική ελάττωση του πραγματικού ΑΕΠ της χώρας την περίοδο 2008-2012 αναμένεται να διαμορφωθεί σε -21%. Για το 2013 ο αναπτυξιακός ρυθμός της χώρας προβλέπεται να υπερβεί το -5%.

Η οικονομική κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας είναι δραματική και δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Σε συνθήκες επιδεινούμενης ύφεσης, η ανεργία θα αυξάνει, το δημόσιο χρέος θα ακολουθεί ανεξέλεγκτη ανοδική πορεία,, οι τράπεζες θα απαιτούν ολοένα και μεγαλύτερη δανειακή ενίσχυση, τα νοικοκυριά θα εξαθλιώνονται, τα λουκέτα των επιχειρήσεων θα πολλαπλασιάζονται, κ.λπ.


Αν και το 95% της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται σε απόγνωση, ο κ. Σαμαράς και οι συγκυβερνήτες του κκ. Βενιζέλος και Κουβέλης, κρύβουν την αλήθεια για το ζοφερό οικονομικό μέλλον της χώρας από τον λαό.

Η Έκθεση της European Commission (10.11.2012) αναφέρει ότι τα επιπρόσθετα μέτρα στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμού προγράμματος 2013-2016 θα διαμορφωθούν τουλάχιστον σε 30 δισ. ευρώ (€), με την προϋπόθεση βέβαια να τηρηθούν οι ποσοτικοί και οι ποιοτικοί στόχοι του προγράμματος. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για δημοσιονομικά μέτρα που ίσως υπερβούν τα 50 δισ. €.

Είναι δυνατόν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε τέτοιου είδους αιμοσταγή δημοσιονομικά βάρη; Οι κκ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αποκρύπτοντας την αλήθεια από τον λαό, εξαπατούν ναι ή όχι τους έλληνες πολίτες, για την πραγματική κατάσταση της εθνικής οικονομίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου