Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ψηφίζουν τον Αφανισμό του Έθνους!

spirospero.gr

του Γιώργου Βάμβουκα

Η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2013-2016. Οι κύριοι αυτοί και οι δουλόφρονες βουλευτές τους, συνειδητά ή ασυνείδητα, οδηγούν την εθνική οικονομία σε ναρκοπέδιο και την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση.

Η διγλωσσία τους είναι απίστευτη! Ισχυρίζονται ότι το συνολικό κόστος των μέτρων για τον ελληνικό λαό θα ανέλθει σε 13,5 δις. ευρώ (€). Ψέματα! Στον πίνακα 2.2 του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2013-2016, αναφέρεται ότι το συνολικό κόστος των μέτρων θα διαμορφωθεί συνολικά σε 27,9 δισ. €.

Ειδικότερα, την περίοδο 2013-2016, η αναμενόμενη αύξηση των εσόδων από τα χαράτσια προσδιορίζεται σε 14,5 δισ. € και η προβλεπόμενη μείωση των κρατικών δαπανών σε μισθούς, συντάξεις, κ.λπ., υπολογίζεται σε 13,4 δισ. €.

Σε περίπτωση αποτυχίας των μακροοικονομικών στόχων του προγράμματος, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η συνολική επιβάρυνση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενδέχεται να υπερβεί τα 35,5 δισ. ευρώ.


Είναι δυνατόν σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης και στραγγαλισμού του πραγματικού εισοδήματος, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν σε φορτίο μέτρων μεταξύ 28 και 35,5 δισ. €;

Η κατεστημένη νομενκλατούρα επωφελείται και δεν θίγεται από την κρίση. Το μάρμαρο των δυσβάστακτων μέτρων, το υφίστανται και θα το υποστούν τα επόμενα χρόνια, τα γνωστά υποζύγια, δηλαδή άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι και επιχειρήσεις.

 Δηλαδή, μια χούφτα μπράβων της εξουσίας, που είναι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας, όχι μόνο δεν συμμετέχουν στις θυσίες που απαιτούν από τους πολίτες, αλλά με την ατελέσφορη και αιμοσταγή οικονομική τους πολιτική, οδηγούν σε αφανισμό το ελληνικό έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου