Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Οι κομπογιαννίτες της Τρόικας και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»

Ελεύθερη Λαϊκή Αντιστασιακή Συσπείρωση


Στην οικονομική επιστήμη το να κάνεις ένα λάθος είναι ατυχία. Το να κάνεις συνεχώς το ίδιο λάθος είναι ανικανότητα. Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του ο Zerohedge παρουσιάζει ένα εξαιρετικό γράφημα με τις λάθος εκτιμήσεις της Τρόικας σχετικά με την πορεία του Ελληνικού ΑΕΠ.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν σε μια μεγάλη επιχείρηση θα είχαν απολυθεί εδώ και χρόνια. Αν ήταν φοιτητές, οι καθηγητές τους θα τους είχαν πετάξει έξω από το αμφιθέατρο. Στο Μεσαίωνα ο βασιλιάς θα τους είχε κάψει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στην Ελλάδα τους κρατάμε και θεωρούμε την πολιτική τους «ευλογία» για τον τόπο.

Πρόκειται όμως για αποτυχία πρόβλεψης ή για συνειδητά ψεύδη; Το κείμενο το «Όπλο της Λανθασμένης Πρόβλεψης» μας δίνει μια σαφή απάντηση. Χωρίς αυτή τη διαρκή προσμονή ανάκαμψης και τις ομάδες των «χρήσιμων ηλίθιων» που τις πιστεύουν η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είχε καταφέρει να αναδιανείμει τόσα δισεκατομμύρια των φορολογούμενων προς τις τράπεζες ούτε να επιστρέψει την εργασιακή νομοθεσία στο καθεστώς των μέσων του 19ου αιώνα.
Όλα είναι ένα ψέμα…
Α.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου