Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Συνεχίζει να προκαλεί η Bild - Ήρθε η ώρα, η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ - Η Ευρώπη πρέπει να πει την αλήθεια στους Έλληνες... και οι φήμες ότι τυπώνονται δραχμές


     Συνεχίζει να προκαλεί η γερμανική εφημερίδα Bild, που στη σημερινή έκδοση της αναφέρει πως ήρθε η ώρα, η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ.

Η Ελλάδα φτάνει στο τέλος του παιχνιδιού... την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα.

"Οι Έλληνες πολίτες αποσύρουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις, οι εισαγωγές προς τη χώρα δεν είναι πλέον εγγυημένες, υπάρχουν φήμες ότι τυπώνονται δραχμές", σχολιάζει ο Nikolaus Blome, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της Bild.

"Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, όπως συνήθως... η προσπάθεια δεν αποδίδει", σχολιάζει ο ίδιος.

Κατά τον Blome, τα δισεκατομμύρια που λαμβάνει η Ελλάδα από την Ευρώπη μπορούν να τη βοηθήσουν για την επόμενη μέρα, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα, αλλά δεν είναι αρκετά, ώστε να στηρίξουν την Αθήνα να κάνει τη νέα αρχή που απαιτείται στην οικονομία, στην πολιτική, στη διακυβέρνηση. Το ελληνικό κράτος πρέπει να "χτιστεί" ξανά, όπως μια αναπτυσσόμενη χώρα, προσθέτει.

Κάποιος, συνεχίζει ο ίδιος, πρέπει να πει την αλήθεια στους Έλληνες: Η νέα αρχή μπορεί να γίνει με ένα και μόνο ριζοσπαστικό βήμα: την έξοδό της από το ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως χθες το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Bild: Έλληνες, τι κάνατε τα δισεκατομμύριά μας - Η εφημερίδα αναγνωρίζει ότι τα πακέτα στήριξης της Ελλάδας πήγαν... στην αποπληρωμή του χρέους και όχι στην στήριξη της χώρας

Με τον τίτλο «Έλληνες, τι κάνατε τα δισεκατομμύριά μας;» η εφημερίδα Bild προσπαθεί να εξηγήσει στην γερμανική κοινή γνώμη που πηγαίνουν τα χρήματα από τα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle η οποία επικαλείται την εφημερίδα Bild, «η Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ ο φόβος να χαθούν τα δισεκατομμύρια της ευρωπαϊκής στήριξης αυξάνεται καθημερινά. Από την άνοιξη του 2010 η Ελλάδα έχει λάβει δύο πακέτα βοήθειας. Περίπου 148 δισ. σε πιστώσεις μπήκαν στα ελληνικά ταμεία. Οι εγγυήσεις του γερμανικού δημοσίου ανέρχονται συνολικά σε 35 δισεκατομμύρια.

Γεγονός είναι ότι ελάχιστα έφθασαν στους απλούς Έλληνες. Από το 1ο πακέτο 73 δισ. τα 55 διατέθηκαν για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ τα 18 διοχετεύθηκαν στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Από το 2ο πακέτο 74,7 δισ. τα 30 πήγαν και πάλι στην μείωση του χρέους, 5 δισ. σε τόκους, ενώ 18 δισ. προβλέφθηκαν για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Τέλος 14 δισ. διατέθηκαν για αποπληρωμή ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια της ΕΚΤ. Σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας χάνονται όλα τα χρήματα. Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών Μπερντ Λούκε υπολογίζει την πιθανή ζημιά για τη Γερμανία σε τουλάχιστον 25 δισεκατομμύρια».

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου