Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα

Το Ποντίκι



Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της σύνθεσης της κυβέρνησης ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Η επιλογή του υπουργού Οικονομικών από τον τραπεζικό χώρο είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον... 'πετυχημένο' δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου σχολιάζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ



Η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο.
Τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό, στηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπεράσπιση και την υλοποίηση των πιο ακραίων και αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών. Ιδιαίτερα η επιλογή του υπουργού Οικονομικών από τον τραπεζικό χώρο είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον… «πετυχημένο» δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σταθεί συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, για την έξοδο της Ελλάδας από τα καταστροφικά μνημόνια και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης.

Ανεξάρτητοι Έλληνες 


«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

Την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας.
Συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Την πλαισιώνουν οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν (τους προειδοποιούμε, μάταια) να κρυφτούν πίσω από την ασυλία.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στη Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με μνημονιακό Δούρειο Ίππο τον Φώτη Κουβέλη, να συνεχίσουν το προσυμφωνημένο σχέδιο της παράδοσης της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στη ηθική, οικονομική και φυσική εξόντωση των Ελλήνων.

Οι 20 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, θα δώσουν σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου, μαζί με όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες των Κινημάτων, του Διαδικτύου, των Πλατειών, της ανεργίας και της κάθε δοκιμαζόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης και ελληνικής οικογένειας».

ΚΚΕ 


Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα.

ΛΑΟΣ


Η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβέρνησης, δεν προξένησε ενθουσιασμό. Αντιθέτως, προβληματίζει η μίξη Σημιτικών, αριστερών, Νεοδημοκρατών και ΠΟΛ.ΑΝ.

Απουσιάζουν οι Καραμανλικοί και η όποια πατριωτική δεξιά υπάρχει εντός ΝΔ, επισημαίνει το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη και καταλήγει λέγοντας πως «δυστυχώς, δεν πρόκειται για λυκαυγές, αλλά για λυκόφως...

Κοινωνική Συμφωνία


ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  συμμετέχουν και δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που έχει έντονα δεξιά  χαρακτηριστικά και σαφή την επιρροή του τραπεζικού κατεστημένου.

Από την προγραμματική συμφωνία των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά  προς την κατεύθυνση της ανατροπής της πολιτικής της  αδιέξοδης λιτότητας. Η συμφωνία τους διαψεύδει τις προεκλογικές τους εξαγγελίες . Φαίνεται ότι λησμόνησαν πολύ γρήγορα τα περί  «επαναδιαπραγμάτευσης» και «κοινωνικής δικαιοσύνης». Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση έχει λήξει πριν ακόμα ξεκινήσει…

Σύντομα η Κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα των αδιεξόδων της ίδιας της πολιτικής του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου