Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Καλπάζουν τα spreads Ισπανίας και Ιταλίας

kerdos.gr
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ


Οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων αυξάνονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ισπανίας και της Κύπρου από τον οίκο Moody's και εν όψει της πρώτης δημοπρασίας ιταλικών ομολόγων μετά τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου Bloomberg. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε στο 6,865% από 6,721% χθες και 5,1% στο τέλος του 2011. Η απόδοση των ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε περισσότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία χρηματοδότησης των ισπανικών τραπεζών από την Ευρωζώνη με ένα ποσό έως 100 δισ. ευρώ, αλλά και τη χθεσινοβραδυνή υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Moody’s. Αύξηση σημειώνεται και στην απόδοση των ιταλικών ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3%, ενώ ο δείκτης MSCI των χρηματιστηρίων της Ασίας και του Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,5%. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν και χθες ζημιές 0,4% λόγω της αύξησης του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και της Γερμανίας.





"Με τις λεπτομέρειες του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών να βρίσκονται ακόμη υπό διαμόρφωση και την αβεβαιότητα που υπάρχει για τις εκλογές στην Ελλάδα την
Κυριακή, οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής, προτιμώντας να περιμένουν για να δουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα πριν να δεσμεύσουν και πάλι κεφάλαια στην αγορά", δήλωσε αναλυτής χρηματοπιστωτικής εταιρείας στη Μελβούρνη.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας θα πουλήσει σήμερα ομόλογα - 3ετή, 7ετή
και 8ετή - μετά τη χθεσινή αύξηση του κόστους για τη διάθεση ετήσιων εντόκων
γραμματίων στο 3,972%, κατά 1,63 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το κόστος σε
αντίστοιχη δημοπρασία που έγινε τον περασμένο μήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου