Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τι να περιμένουμε από τη Σύνοδο Κορυφής

Πρώτο Θέμα

του Παν.Μπουσμπουρέλη

O  Σόρος προειδοποιεί για επερχόμενο φιάσκο στις Σύνοδο Κορυφής στις 28 Ιουνίου καθώς οι Γερμανοί και πάλι δεν δείχνουν κάποια εμφανή πρόθεση για να συνδράμουν στην διάσωση της Ευρωζώνης και ήδη άλλοι φορείς του διεθνούς επενδυτικού στερεώματος αναρωτιόνται αν η Μέρκελ είναι διατεθειμένη να αναλάβει πλέον αυτό το βάρος. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι μιλούν για άβυσσο και λένε ότι η γερμανίδα Καγκελάριος, που δεν θα σώσει τελικά Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία συμπεριφέρεται σαν αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας και όχι της Ευρωπαϊκής ομάδας.

Ο James Beavan CIO του CCLA Inv Mgmt μιλώντας στο CNBC αναφέρει την ίδια στιγμή ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειασθούν περί τα 2 τρισ ευρώ, εξάλλου για 2 τρισ. μιλούσε και η απομόχλευση σύμφωνα με υπολογισμούς του ΔΝΤ. Ολα αυτά έχουν καταστήσει τις αγορές χρήματος ιδιαίτερα προβληματισμένες για τις άμεσες εξελίξεις.


Στο ίδιο μήκος κύματος η ελληνική αντιπροσωπεία είναι αμφίβολο αν θα έχει μια θετική αντιμετώπιση για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, από την στιγμή που θέλει να μπλοκάρει την έξοδο υπαλλήλων από το δημόσιο.

Οντως το μνημόνιο έχει εγκληματικά λάθη και δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή να επιβαρυνθεί η ανεργία, αλλά στον ιδιωτικό τομέα οι άνεργοι είναι πάνω από ένα εκατομμύριο. Εχει σημασία πάντως η εθνική αντιπροσωπεία να είναι όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου