Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Ψηφίζεις Σαμαρά και σου βγαίνει Παπαρήγα»

Του Σωτήρη  του Γάτου 



«Καλώς τα παιδιά τα ζουμπουρλούδικα» έλεγε ο Γιώργος Κωνσταντίνου σε μια παλιά ελληνική ταινία. Καλώς σας βρήκα βρε, κατέβηκα από τα κεραμίδια μου τρεχάλα και ήρθα να σας βρώ.

Μετά το στραπάτσο των εκλογών της 6ης Μαίου κρύφτηκα επί μέρες, γιατί δεν μπορούσα να χωνέψω αυτό το αποτέλεσμα. Πως γινόταν να χάσουν οι γίγαντες;Πως πας και ψωνίζεις στο Μαρινόπουλο δυο σ’ ένα, έτσι και εδώ είχες να διαλέξεις Καζάκη και Παπαθεμελή σ’ ένα..

Τέλος πάντων εκπαίδευση θέλουμε σαν λαός, μικροί είμαστε- το είπε και ένας γέρος Αιγύπτιος στον Σόλωνα τότες- θα μάθουμε. Και το παράπονο μου είναι, ότι δεν κατεβαίνουνε και στις νέες αυτές που έρχονται μεθαύριο και το παιχνίδι έπαψε να έχει ενδιαφέρον.

Βρε παιδιά ξέρετε τι με προβληματίζει, τι με κάνει και στριφογυρνώ στο χαλάκι μου; Θα σας το πώ, πάω να σκάσω να εκραγώ ο δυστυχής. Βλέπω κάθε μέρα το ίδιο όνειρο. Ποιο είναι αυτό; Ακούστε το.


Βλέπω να κερδίζει τις εκλογές ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία. Έλα ντε όμως που δεν του βγαίνουν τα ψιλά να σχηματίσει κυβέρνηση, δεν συμπληρώνει ενδεκάδα. Και σαν καλός πρόεδρος κάνει μεταγραφή. Ποιόν παίρνει; Μα ποιόν άλλο τον Βενιζέλο. Μεγάλη παιχτούρα ο Βαγγέλας. Σαν να λέμε ο Μέσι σε τρίγωνο με Βραζιλιάνους.Ο κροκοδειλάκιας στο ποτάμι γυμνός με κροκοδειλέους. Ο γάτος (δηλαδή εγώ ) σε χαρέμι. Θα κλάψουνε μανούλες.

Ο Βαγγέλας θα παίξει στα οικονομικά. Θα γράφει νούμερα στα τεφτέρια του και θα τρέχει ο Λέκκας να τα μαζεύει. Άλλος αυτός ο Λέκκας, σε κυνηγό επικηρυγμένων έχει εξελιχθεί. Φοράει βραχιόλια σε όποιον χρωστάει και σούμπιτο τον στέλνει Κορυδαλλό. Με τέτοια φόρα που έχει πάρει ο Λέκκας δεν θα αφήσει και κανένα πολιτικό στο τέλος. Όλους θα τους μπουζουριάσει.

Αλλά μην ξεστρατίζουμε, από το όνειρο. Λοιπόν ανακεφαλαιώνω:

Πρωθυπουργός ο Αντώνης ο Σαμαράς,  το καλαματιανό μας.

Υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα μας, θα άφηνα με έξω το κορίτσι μας, αν είναι δυναμόν.

Υπουργός Οικονομικών Ο Βαγγέλας ο Βενιζέλας.

Υπουργός Δικαιοσύνης ο Κουνέλης. Άλλη μεταγραφάρα από την ΔΗΜοσκοπική ΑΡιστερά, η
ήρεμη δύναμη ο Σαμπανάζοβιτς της μεγάλης ΑΕΚάρας. Η τάξη και ασφάλεια της
κυβέρνησης. Όλοι κλαρίνο.

Άλλους δεν θέλουμε τι να τους κάνουμε λιμά είναι οι άνθρωποι, απλά θα υπάρχουν για να τους αγοράζουν τσιγάρα.

Και που λέτε καρντάσια μου, θα πηγαίνουν ο Αντώνης και η Ντόρα στο εξωτερικό με τις καπαρντίνες, τις μπέρτες τους, τα παράσημα τους , τα διάσημα τους, θα βλέπουνε την κυρά-Μέρκελ μας και θα έρχονται χαρούμενοι να μας σώσουν.

Τότε ο Βαγγέλας μας θα αναλαμβάνει να τα μασήσει και να μας τα κάνει λιανά για να τα χωνέψουμε.  Θα τα γράφει στα τεφτέρια του και θα στέλνει τον Λέκκα στα σπίτια μας να μας τα διαβάζει.

«Κύριε χρωστά τόσα».
«Εγώ;» Θα λέμε εμείς.
«Ναι ρε, τόσα έβγαλες παντελονάτα, κατέβαζε τα να σώσουμε τις τράπεζες για να μην πεινάσουμε όλοι.», θα λέει ο Λέκκας και θα μας δείχνει τον λογαριασμό που έβγαλε για μας ο Βαγγέλης.
«Μα κύριε, δεν έχω να ταΐσω την οικογένεια μου. Χθες έδωσα το τελευταίο μου ευρώ, στο χαράτσι».
«Στο χαράτσι; Βρε φοροφυγά, θα σου πάρω το σπίτι» θα μας λέει ο Λέκκας και βγάζοντας τα φιρμάνια του Κουνέλη, θα μας κατάσχει το σπίτι.

Και μια στον ένα- μια στον άλλο, πάνε όλα τα σπίτια του κοσμάκη στο κράτος.

Και σας ρωτώ βρε παιδιά, αυτά δεν μας λέγανε τόσα χρόνια, ότι θα έρθουν οι κομμουνισταί και θα μας πάρουν τα σπίτια. Όνειρο είναι αυτό που βλέπω, οι εμπλουτισμένοι δεξιοί να γίνονται κομμουνισταί και να μην μας αφήνουν έλεος;

Βρε μπας και είμαι άρρωστος και βλέπω εφιάλτες;  Εγώ τον Τσίπρα και την Παπαρήγα φοβάμαι, όχι και να την βρω από τον καλαματιανό.

Ακούστε και την ηχητική επιβεβαίωση :



Σωτήρης Ο Προεκλογικός Γάτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου