Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΕΛ.Λ.Α.Σ.: Εκδήλωση Προβολής του Catastroika [video]

ΕΛεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση (ΕΛ.Λ.Α.Σ)


Την Τετάρτη 30 Μαίου η Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση ( ΕΛ.Λ.Α.Σ) διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση προβολής του ντοκυμαντέρ Catastroika την οποία ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με καλεσμένους τους
  • Άρη Χατζηστεφάνου – δημοσιογράφο, δημιουργό του ντοκυμαντέρ
  • Φλώρα Παπαδέδε – οικονομολόγο συντελεστή του ντοκυμαντέρ
  • Δημήτρη Πατέλη – επίκουρο καθηγητή φιλοσοφίας του Πολυτεχνίου Κρήτης

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο -  τρέιλερ


και συνεχίστηκε με την εισαγωγική παρουσίαση





Ακολούθησε η προβολή με την παρουσία πλήθους συμπολιτών μας   ( ανάμεσα τους δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Περιστερίου και μέλη του συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Περιστερίου ) τόσο του Περιστερίου όσο και άλλων περιοχών.


(όποιος επιθυμεί μπορεί να δει εδώ το Catastroika)

Μετά το πέρας της προβολής  ακολούθησε συζήτηση με τους καλεσμένους μας .

Αρχικά ο  Άρης Χατζηστεφάνου τόνισε πως η παραγωγή του ντοκυμαντέρ στηρίχτηκε αποκλειστικά στον κόσμο που αποτελεί τον μοναδικό “χορηγό”, αφού οι δημιουργοί του είχαν αποκλείσει εξ αρχής την υλική/χρηματική υποστήριξη μέσω διαφημίσεων, πολιτικών κομμάτων , εταιρειών  και τηλεοπτικών μέσων . Το αντικείμενο ήταν οι ιδιωτικοποίησεις / εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας που για να συμβούν, αφού δοκιμάστηκαν σε καθεστώτα χούντας ( στην Ασία, την Λατινική Αμερική και την Αφρική) ήρθαν και στην Ευρώπη με οδηγό και πρόσχημα το σοκ που προκαλείται στις ευρωπαικές κοινωνίες από  την κρίση χρέους. Έτσι καλούνταν και καλούνται οι χώρες , υπό την καθοδήγηση του Δ.Ν.Τ. να ξεπουλούν τα πάντα.

Η Φλώρα Παπαδέδε επισήμανε πως “αυτό που ονομάζεται απελευθέρωση των αγορών  εμφανίζει κέρδη για τις αγορές μέσω της διαδικασίας ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και όλες τις αρνητικές επιπτώσεις για τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τη λεηλασία κρατών και των λαών τους από τις αγορές .Αν θέλουμε πίσω την περιουσία μας, τις υποδομές μας, την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας οφείλουμε να τα πάρουμε πίσω δεν μπορούμε να τα αφήσουμε στο Ευρώ και τις αγορές τους”


Ο καθηγητής Δημήτρης  Πατέλης  ανέπτυξε τις συνθήκες ενός αδυσώπητου κοινωνικού πολέμου που βιώνουμε με την προσπάθεια χειραγώγησης συνειδήσεων και διαθέσεων.  Εξέθεσε τον προβληματισμό της προοπτικής που πρέπει να υπάρξει στον κόσμο  σε σχέση με το σημερινό αξιακό σύστημα όπου η προοπτική δινόταν από το ίδιο το σύστημα μέσω της απόκρυψης των βασικών προβλημάτων του αφου προ κρίσης  όλα ήταν ρυθμισμένα . Η ίδια η κρίση αποκάλυψε τα αφανή στοιχεία του.  Έδωσε έμφαση στην έννοια της ιδιώτευσης και το πόσο στην προκρισιακή εποχή το σύστημα μας οδηγούσε σε αυτήν απομονώνοντας κοινωνικά και ατομικά προκαλώντας αυτό που οι αρχαίοι μας πρόγονοι αποκαλούσαν βλακώδες , την ιδιωτία ως νοητική ανεπάρκεια  και που ακόμα και σήμερα μέσω της ελληνικής έχει περάσει και στις υπόλοιπες λατινογενείς γλώσσες.




Στη συνέχεια και μετά τον κύριο Πατέλη ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος με τους παρεβρισκόμενους συμπολίτες μας









Η εκδήλωση που κράτησε πάνω από 3 ώρες έκλεισε αργά το βράδυ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου