Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

20 ΧΡΟΝΙΑ ΙΜΙΑ: ΘΥΣΙΑ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑ

iskra

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*  
Η επέτειος των 20 χρόνων από εκείνο το τραγικό βράδυ των Ιμίων στις 31 Γενάρη 1996 συνοδεύτηκε – και φέτος – από άθλια καπηλεία.  
Στην κορυφή των πατριδοκάπηλων βρέθηκαν ως αναμενόταν τα χιτλεροειδή της «Χρυσής Αυγής». Για μια ακόμα φορά προσπάθησαν να λερώσουν τη μνήμη των τριών παλικαριών που χάθηκαν εκείνο το βράδυ (του υποπλοίαρχουΧριστόδουλου Καραθανάση,του υποπλοίαρχουΠαναγιώτη Βλαχάκουκαι του αρχικελευστήΈκτορα Γιαλοψού).
Οι χρυσαυγίτες οργάνωσαν συγκέντρωση «μνήμης» υποτίθεται για τα Ίμια, με τον φυρερίσκο τους να επιδίδεται σε νέο ευθυτενή ναζιστικό χαιρετισμό προς το ακροατήριό του…
Σπεκούλαραν πάνω στη θυσία των τριών αξιωματικών αναζητώντας στη μνήμη τους ερείσματα για τον ναζιστικό οχετό τους.  
Έφτασαν στο σημείο, όπως γράφτηκε, να προσκαλέσουν στην Αθήνα ακόμα και Γερμανούς νεοναζί για να… «τιμήσουν» μαζί τους (!) τη θυσία των τριών νεκρών.  
Αλήθεια, πόσο συνάδει στην ιδιότητα ενός Γερμανού νεοναζί να παριστάνει ότι «τιμά» τη θυσία Ελλήνων πατριωτών για την υπεράσπιση των ελληνικών χωμάτων;  
Απάντηση: Τόσο όσο συνάδει στην ιδιότητα ενός Έλληνα νεοναζί να παριστάνει ακριβώς το ίδιο (στη συνέχεια του άρθρου θα είμαστε αναλυτικότεροι).    
---000_nbogiop01
Μιχαλολιάκος – Παππάς: Ναζιστικά και «πατριωτικά»…
Ας πάμε τώρα στην όχθη των υποκριτών. Δεν έλειψε ούτε το δικό τους «παρών». Γιατί τι άλλο από υποκρισία είναι να τιμάς τα Ίμια, αλλά την ίδια ώρα να κινείσαι απαρέγκλιτα στις ίδιες εκείνες πολιτικές ράγες που οδήγησαν αλλά και προέκυψαν από τα γεγονότα της 31 Γενάρη του 1996;
Εξηγούμαστε:  
Στα Ίμια, το 1996, και ενώ ετίθετο με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το καθεστώς των «γκρίζων ζωνών»στο Αιγαίο, η ελληνική πολιτική ηγεσία εκστόμισε δια του πρωθυπουργού Σημίτη εκείνο τοαπίθανο«ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»...  

Στη Μαδρίτη, ένα χρόνο αργότερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα υπέγραψε μια συμφωνία στην οποία αναγνωρίστηκαν «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ήταν εκεί που η ελληνική πολιτική ηγεσία είπε, ουσιαστικά, «ευχαριστούμε το ΝΑΤΟ»...  
Στο Ελσίνκι, το 1999, στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η Ελλάδα έβαλε την υπογραφή της κάτω από ένα κείμενο που - κατά παρέκκλιση της θέσης ότι η μόνη διαφορά μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας – έκανε λόγο για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ήταν εκεί που η ελληνική πολιτική ηγεσία είπε το «ευχαριστούμε την ΕΕ»...  
Ερώτηση 1η: Τι από όλα αυτά έχει αλλάξει έκτοτε; Ποιο από αυτά τα «ευχαριστώ» που ειπώθηκαν στο φόντο των Ιμίων ανακλήθηκε ή αναιρέθηκε ποτέ στην πράξη;  
Ερώτηση 2η: Ο κ.Σαμαράς, που είχε υπουργό Εξωτερικών τον κ.Βενιζέλο,  συγκυβέρνησε, ναι ή όχι, με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με το κόμμα του οποίου ο πρώην αρχηγός, για να δικαιολογήσει την πολιτική του στα Ελληνοτουρκικά, δήλωνε:  
«Θα μου φαινόταν περίεργο να πετάξει μια σοβαρή χώρα μια ολόκληρη πολιτική στον κάλαθο των αχρήστων, δηλαδή να την υποβαθμίσει, για κάποιες βραχονησίδες»! (Γ. Παπανδρέου, «Τα Νέα»,  23/10/2000)…  
Ερώτηση 3η: Ο κ.Γιώργος Παπανδρέου, τέσσερα χρόνια μετά από τα Ίμια, δήλωνε ως υπουργός Εξωτερικών (συνέντευξη στους «Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000):  
«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονταικοινές αρχές, κοινούς στόχους,όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα».  
Αυτό ήταν κάτι σαν επανάληψη του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»; Ναι ή όχι;  
Ερώτηση 4η: Η κυρία Μπακογιάννη, δέκα χρόνια μετά από τα Ίμια (25/04/2006) δήλωνε ως υπουργός Εξωτερικών για τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ:  
«(...)η μακρά ιστορία και η δυνατή φιλία που συνδέει τις δύο δημοκρατίες μας στηρίζεται σε κοινές αρχές και αξίες,σε κοινούς αγώνες, αλλά και στη συμμετοχή μας στη μεγάλη κοινότητα κρατών του ΝΑΤΟ. Οιστόχοιμας σε μεγάλο βαθμό συμπίπτουν(...)».  
Αυτό ήταν κάτι σαν επανάληψη του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»; Ναι ή όχι;  
Ερώτηση 5η: Ο κ.Σαμαράς, δεκαεφτά χρόνια μετά από τα Ίμια, δήλωνε στη συνάντησή του με τον Ομπάμα (8/8/2013) στον Λευκό Οίκο:  
«Κατ' αρχήν, θέλω να πω ότι οι δύο λαοί μας και οι δύο χώρες μας είναιπερισσότερο από σύμμαχοι. Όχι μόνοπάλεψαν ο ένας δίπλα στον άλλο σε όλη την ιστορίαπάντα για μια ευγενή αιτία,αλλά λάτρεψαν και υποστήριξαν τιςίδιες αξίες, όπως την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία».  
Αυτό ήταν κάτι σαν επανάληψη του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»; Ναι ή όχι;  
Ερώτηση 6η: Τον Δεκέμβρη του 2015, παραμονές της 20ης επετείου των Ιμίων και επί «αριστερής» πλέον κυβερνήσεως, ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς υποδεχόμενος στην Αθήνα τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, δήλωνε:  
«Καλωσορίζω τον φίλο υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά στα πλαίσια και στο πνεύμα των παραδοσιακών δεσμών φιλίας που ενώνουν τις δυο χώρες (…)».  
Αυτά σε συνδυασμό με τα «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» του κ.Δραγασάκη για την… φιλελληνική στάση των Αμερικάνων στα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής που οδήγησε στο τρίτο Μνημόνιο, με τις «σκέψεις» του κ.Καμμένου για νέα ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο και με την εν γένει «ερωτική σχέση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ, συνιστούν κάτι σαν επανάληψη του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» επί παντός του επιστητού; Ναι ή όχι;  
Μόνο εκείνος που δεν θέλει να το δει «δεν το βλέπει»: Η πολιτική του «ευχαριστούμε» αποτελεί την μόνιμη πυξίδα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.  
Αυτή είναι η αλήθεια, που φυσικά δεν βρήκε θέση στους «πάγκους» των πατριδέμπορων της μαύρης επετείου.  
Αλλά υπάρχει τεράστια εμπειρία πια για να γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη πολιτική κάθε άλλο παρά «κατευνάζει» την τουρκική συμπεριφορά. Αντίθετα – ας δούμε την τακτική της τουρκικής ηγεσίας και στο προσφυγικό - συνεπάγεται μια διαρκή απειλή για την Ελλάδα.  
Η επέτειος των Ιμίων επιβάλει καθαρές κουβέντες:
Αλήθεια 1η: Ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον τούρκικο λαό.  
Αλήθεια 2η: Και ο ένας λαός και ο άλλος αντιμετωπίζονται σαν το άθυρμα σε παιχνίδια συμφερόντων που τα διαχειρίζονται ηγεσίες οι οποίες συναγωνίζονται μεταξύ τους για το πόσο «ευχάριστες» θα είναι απέναντι σε «συμμάχους» και «εταίρους».  
Αλήθεια 3η: Είκοσι χρόνια μετά από τα Ίμια οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στην Ελλάδα. Οι καλοί μας «σύμμαχοι», αυτοί που στηρίζουν το καθεστώς του Αττίλα στην Κύπρο, κάνουν διαρκώς πλάτες στο «γκριζάρισμα του Αιγαίου από την Τουρκία.  
Αλήθεια 4η: Η καλή μας η ΕΕ είναι αυτή που παζαρεύει την ένταξη της Τουρκίας στις δομές της. Είναι η ΕΕ που έφτασε με αφορμή το προσφυγικό να θέτει θέμα συνδιαχείρισης του Αιγαίου και αμφισβήτησης του δικαιώματος της άσκησης εθνικής κυριαρχίας από την Ελλάδα στα σύνορά της!  
Αλήθεια 5η: Κανείς από τους αξιολάτρευτους «συμμάχους» και «εταίρους» μας δεν έχει αποκηρύξει (το αντίθετο!) την πολιτική των «γκρίζων ζωνών» της Τουρκίας. Και κανείς τους δεν έχει απαντήσει: Τελικά τα Ίμια τι είναι για τις ΗΠΑ, για το ΝΑΤΟ, για την ΕΕ; Είναι Ίμια; Η’ μήπως είναι… «Καρντάκ»; Κανείς τους!  
Εντούτοις, αυτοί οι «σύμμαχοι» εξυμνούνται. Αυτοί οι «εταίροι» επαινούνται. Εισπράττουν «ευχαριστώ». Και από τους  υποκριτές και από τους κάπηλους.  
Χρυσαυγίτικη πατριδοκαπηλία  
Πρώτο: Αναφερθήκαμε στο ρόλο της ΕΕ στο ζήτημα των Ιμίων, αλλά και γενικά στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ποια είναι η άποψη των «πατριωτών» αλλά και «αντισυστημικών» χρυσαυγιτών για το θέμα; Μάλλον εμπεριέχεται στην συνολική τους άποψη, όπως την περιέγραψε ο Κασιδιάρης στις 29/8/2013:  
«Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ».  
Δεύτερο: Αναφερθήκαμε στο ρόλο του ΝΑΤΟ και στο θέμα των Ιμίων. Αλλά τι έχουν να πουν οι χρυσαυγίτες για το ΝΑΤΟ που κάνει πλάτες στην Τουρκία;  
Απολαύστε:
Στις 11 Νοέμβρη 2012, όταν τέθηκε στη Βουλή το θέμα της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών, οι χρυσαυγίτες τινάχτηκαν από τη θέση τους σαν να επρόκειτο για ντίλερ ΝΑΤΟικών όπλων: «(…)να μην περικοπεί έστω κι ένα ευρώ από την άμυνα», ωρυόταν ο χρυσαυγίτης Ζησιμόπουλος.  
Τι όμως εννοούν όταν λένε «άμυνα» οι χρυσαυγίτες; Το εξήγησε ο νυν ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο (διατελέσας και επιτελάρχης του ΝΑΤΟ) Γ.Επιτήδειος, σε προεκλογική του συνέντευξη (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apokleistikh-sunenteujh-tou-gewrgiou-epithdeiou-antistrathgou-kai-upopshfio#ixzz32rMtkGuC)  
Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η παραμονή μας στο ΝΑΤΟ εξυπηρετεί το έθνος;», έδωσε την ακόλουθη «αντισυστημική» απάντηση:  
«Βεβαίως. Άλλωστε εάν δεν το εξυπηρετούσε δε θα γινόμασταν μέλος του(…). Εφόσον είμαστε μέλος μια συμμαχίας οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στα πλαίσια της συμμαχίας αυτής. Εάν αυτό δε συμβεί δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα». 
«Πατριωτικόν δίδαγμα»: Για τους… «αντισυστημικούς» χρυσαυγίτες το «έθνος» και το ΝΑΤΟ αποτελούν ένα πράγμα…  
Τρίτο: Εδώ πια θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι των Ιμίων. Προσέξτε ποιοι «τιμούν» τα Ίμια:
Στις 14 Φλεβάρη 2013 συζητήθηκε στη Βουλή τροπολογία που αφορούσε στο ξεπούλημα ακόμα και νησιών και βραχονησίδων. Μετά από ένα λόγο όλο πάθος υπέρ των «ασφαλιστικών δικλείδων» που τάχα εξασφαλίζονταν κατά την διαδικασία ξεπουλήματος των νησιών, ο Παναγιώταρος ψήφισε υπέρ της τροπολογίας!  
Τόσο… «πατριώτες». Αλλά και τόσο «λεβέντες»: Μιάμιση ώρα αργότερα και μετά το σάλο από το «ξεβράκωμα», οι χρυσαυγίτες είπαν ότι είχαν κάνει… λάθος. Τόσο «ρόμπες»…  
Ας δούμε πως είχε αποτυπωθεί τότε στο διαδίκτυο ο «πατριωτισμός» τους να περνά μέσα από το ξεπούλημα βραχονησίδων (αρκεί να γίνεται με… «ασφαλιστικές δικλείδες»), αλλά και η λεβεντιά τους.  
Ιδού το λογύδριο με το οποίο ο «πατριώτης» χρυσαυγίτης τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας που ξεπουλούσε νησιά και βραχονησίδες. Λίγη ώρα αργότερα είπαν ότι υπερψήφισαν… κατά «λάθος»!  
*Δημοσιεύθηκε στο e-nikos.gr τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου