Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Α.Συρίγος: Κρίσιμο τρίμηνο για την Ελλάδα σε μία Ε.Ε. με διαλυτικές τάσεις

Νέα Κρήτη


Το προσφυγικό αποτελεί ίσως την διαλυτική θρυαλλίδα για την Ε.Ε. σε μία περίοδο που για την Ελλάδα το οικονομικό εξακολουθεί να είναι το πρώτο εθνικό θέμα αλλά το προσφυγικό είναι σίγουρα το δεύτερο.
Αυτό δηλώνει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και άλλοτε Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο Ράδιο 9.84.
Η Ελλάδα ανεξάρτητα από την ανύπαρκτη ενιαία πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό , την ώρα που οι χώρες μέλη είναι σε απόλυτο πανικό, έχει ένα περιθώριο μόλις 3 μηνών για να ολοκληρώσει όσα δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.
Διαφορετικά τον Μάιο η Ελλάδα θα απομονωθεί πλήρως και οριστικά. Ταυτόχρονα εξήγησε γιατί ο χειρισμός του Καστελόριζου και η πολιτική της Τουρκίας στη περιοχή χρήζει προσοχής. 
Ο ίδιος εκτίμησε ότι το προσφυγικό θα πρέπει να απασχολήσει όλες τις περιφέρειες και δήμους της χώρας, αφού χωρίς χώρους προσωρινής ασφαλούς εγκατάστασης για ημερήσιες ροές 3-5 χιλιάδων ανθρώπων το επόμενο διάστημα, θα υπάρχει κίνδυνος εσωτερικής κοινωνικής ανάφλεξης.
Το μεγάλο ερώτημα όμως όπως είπε είναι αν η Ε.Ε. θα καταφέρει τελικά να μην διαλυθεί με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου