Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

iskra


Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΛΑΪΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.»
Σε κυβερνητικό Βατερλώ το οποίο προεξοφλεί συντριβή της μνημονιακής συγκυβέρνησης εξελίχθηκε η τρίτη ψηφοφορίαγια την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή!
Διαλύεται, λοιπόν, η παρούσα Βουλή, λόγω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές στις 25/1, σύμφωνα με δήλωση του Ευ. Μεϊμαράκη. Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι πρόκειται για τιςκρισιμότερες εκλογές της μεταπολεμικής περιόδου για τη χωρα.
Υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές, δηλαδή όσοι και στη δεύτερη ψηφοφορία, γεγονός που σημαίνει ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις ώστε να αλλάξουν στάση κάποιοι βουλευτές δεν απέδωσαν καρπούς.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Στ. Δήμας είπε ότι περίμενε το αποτέλεσμα της και ότι παραμένει ψύχραιμος.
Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν μόνο οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι 13 ανεξάρτητοι της δεύτερης ψηφοφορίας: Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Το Σύνταγμα ορίζει ότι το κοινοβουλευτικό σώμα θα πρέπει να διαλυθεί εντός 10 ημερών.
Ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί σήμερα στις δύο το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο.
Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγείΠρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο γραφείο του στη Βουλή, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Τώρα σηκώνουμε τα μανίκια". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε αρχικά την οδύνη του για τους νεκρούς του Norman Atlantic και συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες της ομάδας διάσωσης.
Για την ψηφοφορία δήλωσε ότι, "Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τη Δημοκρατία. Οι Έλληνες βουλευτές απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Η κυβέρνηση Σαμαρά που επί 2,5 χρόνιαλεηλάτησε την κοινωνία και που είχε δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Το μέλλον ξεκίνησε. Να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι"
Ο Αντώνης Σαμαράς αφού χαρακτήρισε μειοψηφία τους 132 βουλευτές που καταψήφισαν, είπε πως φέρουν την ευθύνη για τις εκλογές που έρχονται και που δε θέλει η ελληνική κοινωνία. Κάλεσε τον λαό να διώξει την αβεβαιότητα". Φυσικά, παρέλειψε να αναφέρει, ότι στις ίδιες δημοσκοπήσεις στις οποίες αναφέρεται, οι ψηφοφόροι απορρίπτουν με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της αδιέξοδης καικαταστρεπτικής για τον λαό και τον τόπο μνημονιακής πολιτικής.
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΛΑΪΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»
«Σήμερα η κυβέρνηση υπέστη βατερλώ και στις εκλογές θα δει όχι την ήττα της, αλλά τη συντριβή της» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".
Τόνισε ότι «ο λαός θα μιλήσει γιατί θέλει να αλλάξει η πορεία της χώρας και να μπει σε προοδευτική τροχιά. Ο λαός θα δώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με την σημερινή ψηφοφορία ξεκινά μια «χιονοστιβάδα λαοθάλασσας, λαϊκής πλημμύρας που θα σαρώσει τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Τα μνημόνια έχουν ήδη γίνει παρελθόν. Θα τελειώσει και η παρουσία της τρόικας στη χώρα. Η Ελλάδα έχει ήδη αλλάξει σελίδα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου