Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Να προσέξει ο ΣΥΡΙΖΑ την ιδεολογική διάβρωσή του από την ΔΗΜΑΡ

Νέα Πολιτική




Του Μελέτη Μελετόπουλου*

Ας ελπίσουμε ότι είναι ανακριβείς οι φήμες ότι έχει συναφθεί παρασκηνιακή συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, με την οποία η μεν ΔΗΜΑΡ δεσμεύεται να μην ψηφίσει πρόεδρο, ο δε ΣΥΡΙΖΑ να στεγάσει στα ψηφοδέλτιά του τους δημαρίτες και τον πρόεδρό τους (μάλιστα τον τελευταίο οι φήμες που προαναφέραμε εμφανίζουν ως πρόεδρο της επόμενης Βουλής).

Είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι αριστερός είτε όχι, είτε συμμερίζεται την συριζαϊκή ερμηνεία του παρελθόντος είτε την απορρίπτει, είτε υιοθετεί είτε δεν υιοθετεί τις θέσεις του περί διάλυσης του ΝΑΤΟ (φαντάζομαι ότι και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του τις τελευταίες δεν τις ασπάζονται), δεν μπορεί όμως να τον κατηγορήσει γιά ιδεολογικό εθνομηδενισμό. Στις τάξεις του κυριαρχούν η εμβληματική πατριωτική φυσιογνωμία του Μανώλη Γλέζου, αλλά και η τάση Λαφαζάνη, που ασχέτως της οικονομικής της φιλοσοφίας έχει έντονη πατριωτική διάσταση, όπως και οι πιο ρεαλιστές στα οικονομικά Δραγασάκης, Παπαδημούλης κλπ.

Αντιθέτως η ΔΗΜΑΡ συγκέντρωσε διάφορους «προοδευτικούς» διανούμενους και κυρίως στέγασε την κ. Ρεπούση, συγγραφέα του διαβόητου σχολικού βιβλίου Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού, το οποίο αποσύρθηκε γιατί θύμιζε έντονα εθνικιστικό βιβλίο… τουρκικού σχολείου. Και μάλιστα ο κ. Κουβέλης της έδωσε περίοπτη θέση στο κομματίδιό του, δίκην υπαρχηγού, την όρισε υπεύθυνη… Παιδείας (αν είναι δυνατόν!) και την κάλυψε όταν εξέφρασε θέσεις όπως την κατάργηση της θρησκευτικής παιδείας που εξόργισαν τους πάντες. Αυτά φυσικά εκθέτουν ιδεολογικά και πολιτικά και τον κ. Κουβέλη και όχι μόνον την κ. Ρεπούση, που στο κάτω-κάτω γνωρίζαμε τις απόψεις της.
Η κ. Ρεπούση, με την κάλυψη του κ. Κουβέλη, οργάνωσε δίκτυο ιδεολογικής επιρροής μέσα στην ΔΗΜΑΡ, με σημαντική αποδοχή από τα μέλη αυτού του χώρου, κάτι που δείχνει ότι και ο αρχηγός και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ή συμφωνούσαν ή πάντως δεν θεωρούσαν εθνικά απαράδεκτες τις γνωστές απόψεις της κ.Ρεπούση περί «συνωστισμού» στην παραλία της Σμύρνης ή περί «υποχρεωτικής στρατολογίας» των χριστιανοπαίδων στον οθωμανικό στρατό κλπ. (ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη με διεθνή βιβλιογραφία κριτική στο βιβλίο της κ. Ρεπούση συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο μου ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, εκδόσεις Παπαζήση).


Να προσέξει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην στεγάσει την κ. Ρεπούση και την σχολή της στις τάξεις του, και ας θυμηθεί τι οικτρό πολιτικό τέλος είχε η κυρία Γιαννάκου, που ως υπουργός Εθνικής Παιδείας εισήγαγε το βιβλίο της κ. Ρεπούση στα ελληνικά σχολεία, αλλά και ο υφυπουργός της κ.Καλός αλλά και όλη η κυβέρνηση Καραμανλή, που ένας από τους λόγους που έπεσε ήταν  η οργή του κόσμου γιά την προώθηση των «ιδεών» της κ. Ρεπούση στην ελληνική εκπαίδευση.

* Διευθυντής της Νέας Πολιτικής (Δημοσιεύτηκε στο Kontra News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου