Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Υπεροψία


του Κώστα Κόλμερ

Ο νέος Γερμανός πρεσβευτής κ. Έρνστ Ράϊχελ παρουσίασε, σ’ ένα δίλεπτο βίντεο στο Ελληνικό κοινό, την προσωπικότητα και τις προθέσεις του. Ελάχιστος χρόνος για να συμπεριλάβει τις Ελληνογερμανικές σχέσεις, τα τελευταία διακόσια χρόνια. Επί τροχάδην τις αναφέρουμε

Οι «σχέσεις» ξεκίνησαν το 1815, με την Ιερά συμμαχία  του Αυστριακού Μέττερνιχ που έκαμε το παν να κατασιγάσει την επαναστατική φλόγα ενός αρχαίου, Ευρωπαϊκού λαού (ως παραδέχεται κι ο κ.Ράϊχελ) για απελευθέρωση από ένα θηριώδη δυνάστη. Όταν το  γένος απελευθερώθη με ποταμούς αίματος , ο Γερμανός ιστορικός Φαλμεράγιερ έγραψε ότι πρόκειται για Αλβανούς και Βουλγάρους. Λίγο αργότερα , ο Πρώσος καγκελάριος Μπίσμαρκ εμπόδισε ένωση της Μακεδονίας με την Ελλάδα και την δώρισε στους Σλάβους.  
Στο γύρισμα του 20ου αιώνος, ο διαβόητος Γερμανός στρατηγός Λήμαν φον Σάντερς αφού υπέδειξε στους Νεοτούρκους πώς ν’ απαλλαγούν από τους Αρμενίους, ανακάλυψε και τους Ίωνες (Γιουνάν τουρκιστί) . Στον Μεγάλο Πόλεμο, ο Κάϊζερ κι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος δίχασαν τον Ελληνικό λαό αλλά το τίμημα ήταν πολύ ψηλό: χάθηκε η Ιωνία. Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο , η Ναζιστική συμμορία έκαμε ανείπωτα εγκλήματα εις βάρος απλών Ελλήνων , Ελληνίδων και Ελληνοπαίδων, που μετά για δεκαετίες δεν ήθελαν να ξανακούσουν Γερμανική μουσική. 

Όταν η Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε αποζημιώσεις και τα δανεικά πίσω, ο  δρ. Κόνραντ Αντενάουερ απήντησε ότι δεν έφτασε ακόμη η ώρα και προσέφερε «πιστώσεις»… Όταν ενοποιήθη η Γερμανία, χαροποίησε τους αμνησίκακους Έλληνες, εν αντιθέσει προς τους Μιττεράν και Θάτσερ αλλ’ η συμφωνία άφησε την Ελλάδα εκτός. Αργότερα ,  ο Σόημπλε και η κα Μέρκελ τρομοκράτησαν έναν απαίδευτο πρωθυπουργό, για να του αποσπάσουν την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, που απέρριψε ο Ελληνικός λαός  με 63% σε δημοψήφισμα. Αν ζούσε ο Κυριάκος Βαρβαρέσος, θα είχαν πάρει την κατάλληλη απάντηση…
Σαν να μην έφθαναν όλες οι ταπεινώσεις και ζημίες από τον αφύσικο  συνεταιρισμό, η Γερμανική πολιτική «ανοικτών συνόρων» γέμισε την Ελλάδα από λαθρομετανάστες και κατέστησε την ζωή των Ελλήνων πάλι ανασφαλή. Μόλις προ έτους  οι Αίγες , το Δίον , η Πέλλα και οι Φίλιπποι ονομάσθησαν a contrario …νότια Μακεδονία και τα Σκόπια κληρονόμος της Μακεδονικής γλώσσας και κουλτούρας , τη επινοήσει του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Βεβαίως, ο νέος  πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Δημοκρατίας ντρέπεται για τον «τρόμο και τα δεινά που σκόρπισε στην Ευρώπη» ο Γερμανικός  στρατός  αλλά δεν προχώρησε να ζητήσει συγνώμη απ’ τον Ελληνικό λαό που με την Γερμανική εισβολή το 1941 υπήχθη σε Ιταλούς, Βουλγάρους και Γερμανούς κατακτητές, πείνασε, εδιώχθη και εξετελέσθη σε μπλόκα. Η υπεροψία φαίνεται ότι δεν το επέτρεψε.
Τώρα, ο κ. πρέσβυς θα μείνει για κάποιο διάστημα στην φιλόξενη χώρα μας. Ας επωφεληθή να εμπλουτίσει τις βαλκανικές του γνώσεις. Να ταξιδέψει από της Ορεστιάδος μέχρις Καστελορίζου για να μάθει τους Ρωμιούς. Γιατί ο  Κρής αγγελιαφόρος  Ψυχουντάκης αντιστάθηκε σθεναρά  στην Βέρμαχτ. Να διαβάσει Παπαδιαμάντη, Καβάφη και Καζαντζάκη για τους καημούς του Ελληνισμού. Να πάει στην Ύδρα που κόντεψε να χάσει τον πληθυσμό της από πείνα στην Κατοχή. Ν’ ανέβει στον Ταΰγετο, να καταλάβει τι έκαμε τον Πάτρικ Λη Φέρμορ να χτίσει το σπίτι του στην Καρδαμύλη. «Να μάθει και να μάθει από τους σπουδασμένους» κι όταν αποχωρήσει απ’ το πόστο του – είναι βέβαιον – θα έχει αγαπήσει τους Έλληνες κι όχι μόνο την χώρα τους, ως «τόπον παραθερισμού» που την ήθελε ο Φύρερ.


Πηγή energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου