Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ο απόλυτος εξευτελισμός της αποικίας

analyst
.

Η γερμανική κυβέρνηση, πιστεύοντας πως για να κυριαρχήσει σε έναν λαό πρέπει πρώτα να τον εξευτελίσει εντελώς, ακόμη και με τη χρήση των σύγχρονων, οικολογικών κρεματορίων, όπως είναι η φτωχοποίηση του, έχει κάνει ήδη το επόμενο βήμα – αναρτώντας το τέταρτο μνημόνιο στο διαδίκτυο, το οποίο πλέον δεν θα συνοδεύεται από καμία δανειακή σύμβαση (ηχητικό).
.
«Για να μην ξεχνάμε: Ελληνισμός σημαίνει ιδέες, αρχές και αξίες. Ελληνισμός σημαίνει αγάπη, ειρήνη, ελευθερία. Ελληνισμός σημαίνει δικαιοσύνη και ήθος. Ελληνισμός σημαίνει αλήθεια, γνώση, όραμα, λογική. Ελληνισμός σημαίνει έρευνα και αναζήτηση. Ελληνισμός σημαίνει τέχνες και επιστήμες. Ελληνισμός σημαίνει πρόοδο, ισότητα, αξιοκρατία, δημιουργία και έκφραση. Ελληνισμός σημαίνει γενναιότητα, θάρρος, αυταπάρνηση, φιλοπατρία και φιλανθρωπία. Ελληνισμός σημαίνει χαμόγελο, ευγένεια, καλοσύνη. Ελληνισμός σημαίνει προσφορά, φιλοξενία, αποδοχή, αλληλεγγύη και σεβασμό. Ελληνισμός σημαίνει μέτρο, κάλος και αρμονία. Ελληνισμός σημαίνει Φως αιώνιο, άσβεστο και ζωογόνο.
Εις αντιδιαστολή του Ελληνισμού, ανθελληνισμός σημαίνει σκότος, φόβο και υποταγή. Ανθελληνισμός σημαίνει εξουσία, πόλεμο, εκδίκηση, τιμωρία. Ανθελληνισμός σημαίνει επιβολή, δουλεία, βία και οδύνη. Ανθελληνισμός σημαίνει υλισμό, θράσος, απληστία. Ανθελληνισμός σημαίνει συμφέρον, αρπαγή, κλοπή και καταπάτηση. Ανθελληνισμός σημαίνει ψεύδος, αδικία, αγνωμοσύνη, κοροϊδία και φθόνο. Ανθελληνισμός σημαίνει εγωισμό, αμάθεια, διακρίσεις, ρατσισμό και υπερβολή. Ανθελληνισμός σημαίνει όλεθρο, καταστροφή και όνειδος» (πηγή).
.

Ανάλυση

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει – πάντοτε τα κατάφερνε στη μακραίωνη ιστορία της. Αρκεί να πάψει να αποδέχεται τους γερμανικούς εξευτελισμούς της γερμανικής πλέον Ευρωζώνης. Αρκεί να κατανοήσουν κάποια στιγμή οι Έλληνες πως είναι τα πρώτα θύματα του 1ου παγκοσμίου πολέμου με οικονομικά όπλα, με νικητή μέχρι στιγμής στην Ευρώπη τη Γερμανία – καθώς επίσης πως ανέκαθεν η Γερμανία κέρδιζε όλες τις μάχες, αλλά έχανε τον πόλεμο. Φυσικά η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει με τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία στο ξεκίνημα της το 2015 είχε δύο μόνο επιλογές:


(α) τη ριζική λύση των προβλημάτων της χώρας ή τη χρεοκοπία, τη ρήξη καλύτερα ή τον αργό θάνατο με μνημόνια για πολλά χρόνια, τη χειρότερη μορφή χρεοκοπίας, την κυλιόμενη και

(β) την τήρηση των μνημονίων «βασιλικότερα του βασιλέως», με την ελπίδα πως θα της δοθεί μία ουσιαστική λύση στο θέμα του μη βιώσιμου δημοσίου χρέους της – όπως θα ήταν η ονομαστική διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, η έγκριση μίας δεκαετούς περιόδου χάριτος (πάγωμα) για το 50% των δημοσίων χρεών της, με το επιτόκιο δανεισμού του ESM και αμέσως μετά η εξυπηρέτηση τους με ρήτρα εξαγωγών κοκ.

Η κυβέρνηση επέλεξε, ενδεχομένως εκβιαζόμενη και προδίδοντας το δημοψήφισμα, τη δεύτερη λύση, εφαρμόζοντας τα μνημόνια πράγματι βασιλικότερα του βασιλέως – γεγονός που τεκμηριώνεται από τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, πολύ υψηλότερα από αυτά που απαιτούσε η Τρόικα, παρά το ότι ήταν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, καταστρέφοντας την και εξαθλιώνοντας κυριολεκτικά τους Έλληνες.

Δυστυχώς όμως, παρά το ότι σεβάστηκε στο ακέραιο την υπογραφή της, όντας η πρώτη που το έκανε μετά το 2009, η γερμανική κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε ως ένας κοινός απατεώνας – αφού αδιαφόρησε εντελώς για αυτά που υποσχέθηκε, χωρίς να έχει καν τη δικαιολογία που χρησιμοποίησε όσον αφορά την ανάλογη υπόσχεση μείωσης του χρέους που έδωσε στον κ. Σαμαρά το 2012 (σύμφωνα με την οποία ο τότε πρωθυπουργός δεν τήρησε το μνημόνιο το 2014).


Αυτό που αναμένεται τώρα εκ μέρους της Γερμανίας είναι οι σταδιακές επιμηκύνσεις του χρόνου αποπληρωμής των χρεών (γράφημα), με την ταυτόχρονη άσκηση εκβιασμών – για την τήρηση των νέων μνημονίων, για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, για το ξεπούλημα των υπολοίπων δημοσίων επιχειρήσεων και δη της ΔΕΗ, για τα ενεργειακά μας αποθέματα κοκ.

Το λάθος της κυβέρνησης πάντως δεν είναι τόσο η επιλογή της, ούτε το ότι εμπιστεύθηκε μία χώρα όπως η Γερμανία – η οποία δεν τηρεί ποτέ τα υπεσχημένα, όσον αφορά τα κράτη που έχει εισβάλλει και είναι υπό την κατοχή της. Το μεγάλο της λάθος και μειονέκτημα είναι πως δεν μπορεί να παράγει πλούτο σε μία προικισμένη χώρα, με πάρα πολλές δυνατότητες όπως η Ελλάδα – εκμεταλλευόμενη σωστά τα τεράστια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της στον πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση του, στον τουρισμό, στη ναυτιλία κοκ.
Δυστυχώς η κυβέρνηση είναι σε θέση μόνο να μοιράζει τη φτώχεια που η ίδια προκαλεί, ενώ πέφτει στην παγίδα του ξεπουλήματος επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ, επειδή τις οδηγεί στην υπερχρέωση με τις αποφάσεις της και με την ανικανότητα διαχείρισης τους – κρίνοντας απλά και μόνο από το ότι η ΔΕΗ, μαζί με την ΑΔΜΗΕ, έχουν σήμερα χρηματιστηριακή αξία κάτω του 1 δις €, όταν η αντίστοιχη πορτογαλική ΔΕΗ αποτιμάται πάνω από 12 δις €. Μία χώρα πάντως που αποδέχεται να ανήκουν (α) η ενέργεια (φυσικό αέριο, πετρέλαια, ηλεκτρισμός), από την οποία εξαρτάται ολόκληρη η βιομηχανία της, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της, καθώς επίσης (β) τα νερά της σε ξένους, δεν είναι πια χώρα – αλλά ένα αποτυχημένο κράτος και μία απροστάτευτη περιοχή.
Η κυβέρνηση νομίζει επί πλέον πως το δημόσιο πρέπει να συντηρείται μόνο από τη φορολογία του ιδιωτικού τομέα και όχι από τη μείωση των κρατικών δαπανών, καθώς επίσης από την ορθολογική διαχείριση των κρατικών επιχειρήσεων, με στόχο τη συνεχή άνοδο της κερδοφορίας τους – με αποτέλεσμα να απομυζεί συνεχώς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, οδηγώντας τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή.

Αδυνατεί να κατανοήσει πως το νούμερο ένα ελληνικό πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των Πολιτών προς την Πολιτεία – η αποκατάσταση της οποίας θα έφερνε αμέσως πίσω στην Ελλάδα τα 120 δις € καταθέσεων που διέφυγαν στο εξωτερικό, χρηματοδοτώντας εσωτερικά την ανάπτυξη που απαιτείται για να βγούμε κάποια στιγμή από το απόλυτο σκοτάδι που βιώνουμε.
Σε κάθε περίπτωση η γερμανική κυβέρνηση, πιστεύοντας από την ναζιστική ιστορία της πως για να κυριαρχήσει σε έναν λαό πρέπει πρώτα να τον εξευτελίσει εντελώς, ακόμη και με τη χρήση των σύγχρονων και οικολογικών κρεματορίων, όπως είναι η φτωχοποίηση του, έχει κάνει ήδη το επόμενο βήμα – αναρτώντας το τέταρτο μνημόνιο στο διαδίκτυο (πηγή), το οποίο πλέον δεν θα συνοδεύεται από καμία δανειακή σύμβαση. Αυτή τη φορά λοιπόν δεν τήρησε καν τα προσχήματα, ούτε άφησε χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση να το διαχειρισθεί επικοινωνιακά – προφανώς έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη του επομένου κυβερνητικού σχήματος, αφού τα περισσότερα κόμματα τοποθετούνται πλέον τυφλά υπέρ των σύγχρονων κρεματορίων: του Ολοκαυτώματος των μνημονίων.

Εάν πάντως δεν κατανοεί κανείς πως για μία χώρα που δεν αναπτύσσεται τα πλεονάσματα του 3,5% έως το 2022 και 2% έως το 2060 σημαίνουν μνημόνια και συνεχή μέτρα λιτότητας, τότε είναι πνευματικά καθυστερημένος – κάτι που δεν συμβαίνει με κανέναν από εμάς, ειδικά μετά την οκταετή προηγούμενη εμπειρία μας.


Ολοκληρώνοντας, το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί κανένα διαρθρωτικό μέτρο στην Ελλάδα αλλά μόνο εισπρακτικά, φαίνεται από ένα γράφημα της γερμανικής WELT – σε άρθρο της που αφορά τη μη έγκριση του αιτήματος της Βουλγαρίας να εισέλθει στο επόμενο στάδιο της υιοθέτησης του ευρώ (μηχανισμός συναλλαγματικών ισοτιμιών ΙΙ, διαρκείας δύο ετών), επειδή δεν τηρεί τα κριτήρια της ΕΚΤ.

Όπως διαπιστώνεται από το γράφημα, στο κριτήριο των «θεσμικών ελλειμμάτων» (προκύπτει από τη βαθμολόγηση του συνδυασμού της καλής διακυβέρνησης, της ανταγωνιστικότητας, της διαφθοράς και του εταιρικού περιβάλλοντος μίας χώρας), η Ελλάδα ευρίσκεται στην 27η και τελευταία θέση – χειρότερη ακόμη και από τη Ρουμανία, την Κροατία ή τη Βουλγαρία!

Επομένως όχι μόνο δεν έχει εξυγιανθεί ούτε καν θεσμικά η χώρα, αλλά η κατάσταση της έχει επιδεινωθεί – ενώ τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης καταστροφής που προκλήθηκε ποτέ στην ιστορία, σε ένα κράτος εν καιρώ ειρήνης, θα φανούν πολύ σύντομα και δεν θα είναι τα αναμενόμενα. Ακολουθεί η σημερινή συνομιλία του κ. Σαχίνη με τον κ. Βιλιάρδο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου