Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Μνημονιάρχες

iskraτου Νίκου Μπογιόπουλου

Αυτοί μου μας έριξαν και μας έχουν αλυσοδέσει στα Μνημόνια τσακώθηκαν και πάλι μεταξύ τους. Συνέβη κατά την συζήτηση την Τετάρτη στη Βουλή.
Μια συζήτηση όπου η αντιπαράθεση γύρω από την «καθαροβρώμικη» ή την «βρωμικοκαθαρή»… έξοδο από τα Μνημόνια διανθίστηκε και με άλλα, όπως τα περί βίας, Μακεδονίας, Δικαιοσύνης  κοκ.
    Επί πολλές ώρες, λοιπόν, παρακολουθήσαμε τους Μνημονιάρχες της περιόδου 2010 – 2014 να «ξιφομαχούν» με τους Μνημονιάρχες της περιόδου 2015 – 2018 και με επίδικο, τι νομίζετε;
Μα το ποιός θα διατηρήσει ή θα επανακτήσει την καρέκλα του Μνημονιάρχη για μέχρι το… 2060, άμα τε μέχρι το 2114 που ορίζει η 99ετής συμφωνία ξεπουλήματος της χώρας μέσω του «Υπερταμείου»!

Τόσο έχουν υπολογίσει και έχουν συμφωνήσει – όλοι οι «σωτήρες» – να κρατήσει όχι φυσικά ο δικός τους πολιτικός βιολογικός κύκλος, αλλά το πολιτικό και κοινωνικό μαρτύριο της χώρας.
Περί αυτού του τσακωμού πρόκειται.
Των μεν, που ενώ θα καταργούσαν τα Μνημόνια ψήφισαν το 3ο και νομοθέτησαν το ανομολόγητο 4ο. Αυτό που περιλαμβάνει νέα περικοπή συντάξεων για το 2019, νέα φορολογική επιδρομή από το 2020 και ανελέητη λιτότητα ώστε να επιτυγχάνονται ματωμένα πλεονάσματα για τα επόμενα 40 χρόνια!
Με τους άλλους. Αυτούς που παρέδωσαν την σκυτάλη των Μνημονίων στους σημερινούς, μα παριστάνουν τους ανήξερους για το τι παρέδωσαν αλλά και τους «αθώους» για τι θα διαπράξουν όταν παραλάβουν (αν παραλάβουν).
Διότι, όπως μας λένε, όλα αυτά για τα οποία τσακώνονται με τους νυν θα τα εφαρμόσουν κι εκείνοι! Τους το υπαγορεύει η «συνέχεια του κράτους»…
*Πηγή: Εφημερίδα Real News 27/5/2018.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου