Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ROTHSCHILD: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

iskra


Είμαστε λοιπόν σε αχαρτογράφητα νερά και είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις ακούσιες συνέπειες των πολύ χαμηλών επιτοκίων αναφέρει η Rothschild.  
Οι διεθνείς αγορές χειραγωγούνται και οι κεντρικές τράπεζες μέσω της νομισματικής πολιτικής πραγματοποιούν το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία του πλανήτη προειδοποιεί ο Jacob Rothschild πρόεδρος της Rothschild Investment Trust.
Ο Rothschild προειδοποιεί ότι οι αγορές φουσκώνουν επικίνδυνα.
Θεωρεί ότι οι αγορές χειραγωγούνται από τις κεντρικές τράπεζες, οδηγώντας σε ιστορικά υψηλά τις μετοχές και σε ιστορικά χαμηλά τις αποδόσεις των ομολόγων.
Οι κεντρικοί τραπεζίτες συνεχίζουν το μεγαλύτερο πείραμα της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου.
Είμαστε λοιπόν σε αχαρτογράφητα νερά και είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις ακούσιες συνέπειες των πολύ χαμηλών επιτοκίων, στο 30% του παγκόσμιου δημόσιου χρέους να εμφανίζει αρνητικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με την ποσοτική χαλάρωση μαζικής κλίμακας.
Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον σε όρους χρηματιστηριακής αγοράς, η πολιτική υπήρξε επιτυχής με τις αγορές κοντά σε υψηλά τους, ενώ η μεταβλητότητα στο σύνολό τους παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.
Σχεδόν όλες οι κατηγορίες επενδύσεων ενισχύθηκαν από την αύξηση της νομισματικής παλίρροιας.
Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη παραμένει αναιμική, με την αδύναμη ζήτηση και τον αποπληθωρισμό να κυριαρχούν σε πολλά μέρη του ανεπτυγμένου κόσμου.

Πολλοί από τους κινδύνους του 2015 παραμένουν.
Πράγματι, η γεωπολιτική κατάσταση έχει επιδεινωθεί με το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο προκαλούν ανησυχία ενώ η κατάσταση στην Κίνα παραμένει αδιαφανής και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα οδηγήσει σε προβλήματα. Σύγκρουση στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και είναι απίθανο να επιλυθεί στα επόμενα χρόνια.
Έχουμε ήδη αισθανθεί τις συνέπειες αυτής στη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η Rothschild μείωσε την έκθεση της από 55% σε 44% σε στερλίνες με προοπτική 25%
Παράλληλα η εταιρία αύξησε την έκθεση της σε χρυσό και πολύτιμα μέταλλα κατά 8%.
---000_RIT_return



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου