Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Οι ταξικιστές του ΣΥΡΙΖΑ και …η JP Morgan

Το ιστολόγιο του έξ' από δώ


Καλά, για τον βουλευτή-μεγαλοκαταθέτη του ΣΥΡΙΖΑ Τσουκαλά και τέως μεγαλο-συνδικαλιστή της εργατικής τάξης(;), δεν πολυ-εκπλαγήκαμε καθώς το συνδικαλιστικό εκτροφείο της ύστερης μεταπολίτευσης βρίθει από άτομα του αυτού φυράματος. Προσπάθεια πάντως γίνεται να περάσει στα ψιλά η δήλωση “έσχες” των δύο άλλων αστέρων του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ και εξ απορρήτων του Αλέξη,  καθηγητών Τσακαλώτου καιΣταθάκη. Ιδιαίτερα ο πρώτος, συχνά-πυκνά αρθρογραφεί υπέρ της “προτεραιότητας του ταξικού” απέναντι σε κάθε άλλη προσέγγιση της κρίσης (εθνικο-απελευθερωτική, υπαρξιακή, πολιτισμική, κλπ). Και δώσ’ του “ταξικό” και ξαναδώσ’ του “ταξικό” ο ταξικιστής αστέρας Ευκλείδης. Μύγα δεν σηκώνει στο “ταξικό” του ξίφος ο κυρ-καθηγητής! Ώσπου διαβάζουμε για τη δήλωση του “πόθεν αί-σχος” του, ΕΔΩ :
Χαρτοφυλάκια σε JP Morgan και Black Rock οι Τσακαλώτος και Σταθάκης
Μεγάλα χαρτοφυλάκια σε εταιρείες, όπως η JP Morgan και η Black Rock, κατέχουν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες.
Ειδικότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει χαρτοφυλάκιο που πλησιάζει τις 500.000 ευρώ με ένα μεγάλο μέρος να έχει επενδυθεί, σύμφωνα με τον Σκάι, στην JP Morgan και την Black Rock. Εξίσου μεγάλο χαρτοφυλάκιο σε αμοιβαία κεφάλαια δηλώνει ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος έχει επενδύσει συνολικά 426.000 ευρώ στις ίδιες, αλλά και άλλες αντίστοιχες εταιρείες. 

Χαρτοφυλάκια της JP Morgan και της Black Rock, λοιπόν, ο “ταξικός” αστέρας!! Τότε καταλάβαμε τι εννοούσε ο κυρ-καθηγητής όταν μίλαγε για προτεραιότητα του ταξικού. Εννοούσε τηνπροτεραιότητα της τάξης του, που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την τάξη των πληβείων, των νεόφτωχων, των πεινασμένων και ταλαιπωρημένων, των άνεργων, των αυτοκτονούντων και λιμοκτονούντων, που τάχα εκπροσωπεί το κόμμα του. Μια βρώμικητάξη-φάρα που καπηλεύτηκε τους αγώνες και το αίμα χιλιάδων αριστερών και αγωνιστών για να μπορεί ανερυθρίαστα να τζογάρει με “χαρτιά” της JP Morgan και της Black Rock, πουλώντας παράλληλα αριστεροσύνη του κιλού στο παραζαλισμένο πόπολο… Όπως προσφυώς έγραψε και ο φίλος Γ. Ρακ. :

“…Καλά φαίνεται στον τρόπο που κινούνται και που χαμογελάνε όλοι αυτοί οι ΤσακαλωτοΣταθακοΣκουρλέτηδες, ότι ανήκουνε σε άλλες τάξεις. Έχουν μια λάμψη τζετ σετ ρε παιδάκι μου, λάμπουν ολόκληροι όταν βγαίνουν στην τιβί…”.


Ας μην ελπίζουμε, όμως, ότι οι ξεσκολισμένοι αυτοί τύποι θα χαθούν από το προσκήνιο μετά την ανάδειξη του “έξυπνου” χαρτοφυλακίου τους. Πολύ σύντομα θα τους ξαναδούμε στα τηλεοπτικά και ακαδημαϊκά πάνελ να μας εξηγούν πώς θα τσακίσουν την ντόπια και ξένη τραπεζοκρατία, της οποίας διαλεχτές μετοχές τυγχάνει να κατέχουν…

Αλλά “άμα χάνεται η τσίπα από τον άνθρωπο…“, που έλεγε και η σχωρεμένη η γιαγιά μου.

Ουστ, ρε!!

ΥΓ. : Μικρό δείγμα της αβάσταχτης ταξικής ευαισθησίας του Ευκλείδη από άρθρο του στην “Αυγή” τα Χριστούγεννα του 2011 (σήμερα τον απασχολεί μην τυχόν και αναπτυχθούν αντι-γερμανικά αισθήματα στον ελληνικό λαό με αφορμή το μνημόνιο…), όταν με αφορμή τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναρωτιέται γραπτώς τι θα επιλέξει σήμερα ο κόσμος της εργασίας στην Ευρώπη, έθνος ή τάξη: [...] Και σήμερα τίθεται αυτό το δίλημμα. Θα μπορέσει η αριστερά να προτάξει τον διεθνισμό σε αυτή την κρίση, να αναζητήσει υπερεθνικές λύσεις για υπερεθνικά προβλήματα; Να βρει τι ενώνει, για παράδειγμα, τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, αλλά και στη Γερμανία;[...]  Το μόνο σίγουρο κ. Ευκλείδη είναι πως ό,τι και να επιλέξει τελικά ο κόσμος της εργασίας, σίγουρα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ JP MORGAN (ή της BLACK ROCK)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου