Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Διεφθαρμένοι και Ανίκανοι Πολιτικοί Δυσφημούν την Ελλάδα ανά την Υφήλιο

Του Γιώργου Βάμβουκα
Η δίωξη της ελληνικής δικαιοσύνης εναντίον του ζεύγους Παπαντωνίου σε βαθμό κακουργήματος, η παραπομπή του καραμανλοτραφούς πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη και η προφυλάκιση του πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνη Κάντα, για ξέπλυμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, πιστοποιούν με τον πιο ακράδαντο τρόπο τις βαθύτατες ρίζες της διαφθοράς του πολιτικού μας συστήματος.
Το εξαχρειωμένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, βασισμένο στο δικομματικό καθεστώς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ευθύνονται για την χρεοκοπία της πατρίδας μας στις αρχές του 2010. Αυτό το θεσμοθετημένο πολιτικό διαφθορείο, με τις στρατιές των άπληστων καρεκλοκένταυρων της εξουσίας, έφαγαν από χρυσοφόρους μισθούς, μίζες και λαδώματα, εκατοντάδες δισ. ευρώ και άφησαν πεσκέσι στις επόμενες γενιές ένα εσωτερικό και εξωτερικό χρέος γύρω στα 700 δισ. ευρώ.
Οι περισσότεροι από τη μασονία της δικομματικής κλεπτοκρατίας, εκτός από επαγγελματίες μιζαδόροι, είναι και έξυπνοι βλάκες. Τα δικομματικά στίφοι της ασυδοσίας, με την άφρονα και θανατηφόρα οικονομική τους πολιτική, εξώθησαν στην απόγνωση το 95% του ελληνικού λαού, κατέστρεψαν χιλιάδες επιχειρήσεις, έριξαν στα μπουντρούμια της φυλακής εκατοντάδες τίμιους οικογενειάρχες επιχειρηματίες, έσπρωξαν στην αυτοκτονία 6.000 πολίτες, κ.λπ.

Με τη συνέχιση της κτηνώδους μνημονιακής πολιτικής τους, δεν γνωρίζουμε πόσα εθνικά δεινά μας αναμένουν στο μέλλον. Η ανηθικότητα και η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού, αντανακλά την οξύτατη κρίση του κομματικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας.
Πώς είναι δυνατόν να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα, όταν πρωθυπουργοί σαν τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαράς, καμαρώνοντας για την επιτυχή επαγγελματική τους εμπειρία πριν μπουν στον στίβο της πολιτικής, έλεγαν ότι πούλαγαν πίτσες και σουβλάκια στην Αμερική; Για τα ένσημα που κόλλησαν δεν λένε τίποτα! Δυστυχώς, η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται σε αυτά τα μοιραία υποκείμενα, τα οποία όμως εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός να κυβερνήσουν τη χώρα.   Ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου προσλήφθηκε πέρυσι καθηγητής στο Harvard University. Μπράβο στην αξιοκρατική αμερικανική κοινωνία!
Ένα από πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, προσέλαβε έναν από τους πιο αποτυχημένους πρώην πρωθυπουργούς της υφηλίου, για να μεταδώσει τις λαμπρές γνώσεις του, πως χρεοκοπείς τη χώρα σου και βατεύεις τον λαό σου. Η νεώτερη ιστορία του ελληνικού έθνους, διδάσκει ότι οι «προστάτιδες δυνάμεις», γνωρίζουν τις ιστορικές ρίζες του ραγιαδισμού και έχουν την ικανότητα να επιλέγουν τους υποτακτικούς της εξουσίας.
Το δίδαγμα είναι ότι η επιμήκυνση της αποτυχημένης μνημονιακής οικονομικής πολιτικής και το διεφθαρμένο εγχώριο πολιτικό προσωπικό, έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο κορμί της ελληνικής κοινωνίας και δυσφημούν με τις κακουργηματικές πράξεις τους τα εκατομμύρια ελλήνων ανά την υφήλιο.
*Ο Γιώργος Βάμβουκας είναι καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

Kontranews Δεκέμβριος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου