Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ν. Κοτζιάς: ''Βίαιη η ανακατανομή του εισοδήματος'' (Ηχητικό)

Νέα Κρήτη


Η χώρα μέσα και από τη φορολογία ακινήτων αλλά και τους πλειστηριασμούς «υφίσταται την πλέον βίαιη ανακατονομή εισοδήματος προς όφελος των πολύ λίγων πλούσιων και μόνο».


Αναφερόμενος στο «σκάνδαλο της Παγγαίας» και του ΟΠΑΠ όπως τα χαρακτήρισε, ο πανεπιστημιακός και γεωπολιτικός αναλυτής Νίκος Κοτζιάς, πρόεδρος της κίνησης πολιτών "ΠΡΑΤΤΩ", μιλώντας στον 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη, έκανε λόγο για μία άνευ προηγουμένου καταλήστευση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου στην Ελλάδα και μάλιστα, όπως είπε, με χρήματα και πάλι των Ελλήνων φορολογουμένων.

Εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει άμεσα να επιβάλει εθνικές εκλογές και μάλιστα σημείωσε με νόημα ότι η παρούσα κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί όλο και πιο αυταρχικά ώστε να μην απαγκιστρωθεί από την εξουσία.

«Ο κίνδυνος για την αξιωματική αντιπολίτευση», είπε, «είναι να περάσει το  νέο επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης πως όλοι είναι το ίδιο αποτυχημένοι, όπως και αυτή, και να πειστεί ο κόσμος να μην πάει στη κάλπες».


Παράλληλα ο κ. Κοτζιάς έκανε περιγραφή του νέου τοπίου με αρνητικό πρόσημο σε μία Ευρωζώνη όπου το Βερολίνο είναι πλέον η στυγνή καρδιά της οικονομικής αυτοκρατορίας, μίλησε για τις παγκόσμιες οικονομικές και γεωπολιτικές ανακατατάξεις και εκτίμησε πως το 2014 θα είναι μία εξαιρετικά ρευστή και μεταβατική χρονιά για όλο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου