Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αντεπίθεση

analyst


Εμείς οι Έλληνες ωστόσο, έχουμε μάθει να υποτασσόμαστε μόνο στις ανώτερες εξουσίες που έχουν τεθεί από τον Θεό. Ο Θεός έθεσε σε εμάς τους Έλληνες την υποχρέωση να μεγαλουργούμε, να δημιουργούμε και να αγωνιζόμαστε γιατί μας προίκισε με απίστευτες δυνατότητες. Οι άνθρωποι ωστόσο αποφάσισαν, πως εμάς τους Έλληνες πρέπει να μας υποτάξουν γιατί αυτό τους συμφέρει.
.

Άποψη

– του Γεωργίου Μιχαήλ[1]
Όπως το φυτό γεννιέται από το σπόρο, έτσι και το κράτος δεν είναι πάρα το αποτέλεσμα μιας προηγούμενης ζωής. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πως μόνον δυο τρόποι υπάρχουν για να σωθεί πραγματικά η Ελλάδα από την μέγγενη στην οποία σφίγγεται καθημερινάΟ πρώτος είναι το τέλος της διαφθοράς και η επαναφορά της οικονομίας.
Ο δεύτερος και πιο σημαντικός τρόπος ωστόσο είναι να συγκεντρωθεί η απαραίτητη εσωτερική δύναμη και το κουράγιο, ώστε να δηλώσουμε ξεκάθαρα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, πως τα λεγόμενα μνημόνια σχηματιστήκαν επάνω σε ψέματα. Πρέπει να αντλήσουμε όσα αποθέματα ψυχής μας απέμειναν, για να εκφράσουμε με πάθος την αντίθεση μας στην μετατροπή μας από έναν δυναμικό λαό, σε έναν λαό δούλων.
Γιατί αυτό που μας ζητούν από το 2010 και έπειτα και πολύ περισσότερο από τις 20 Αύγουστου 2018 και μετά, είναι να καταστρέψουμε μέσα μας ότι δημιουργικό υπάρχει. Όπως επίσης να πάψουμε να θεωρούμαστε άνθρωποι, ξεχνώντας πως και εμείς έχουμε το δικαίωμα να: (α)  στήνουμε επιχειρήσεις, (β) λειτουργούμε βιομηχανίες, (γ) λαμβάνουμε σωστή και σύγχρονη παιδεία, (δ) έχουμε καλές υπηρεσίες νοσηλείας, (ε) έχουμε καλό σύστημα ασφαλείας και (στ) την ίδια στιγμή να λαμβάνουμε σεβασμό και αναγνώριση από όλο τον κόσμο.

Ρωτήστε όποιον Έλληνα δεν έχει οικονομική άνεση -και είναι αρκετοί αυτοί- για το πως αισθάνεται όταν επισκέπτεται μια αναπτυγμένη Ευρωπαϊκή χώρα. Ρωτήστε τον, πως αισθάνεται όταν κοιτάζει στα μάτια έναν Ευρωπαίο στην Ελλάδα, ή στο εξωτερικό. Μόνο ντροπή δυστυχώς. Η ντροπή αυτή οφείλεται στο γεγονός πως πλέον «μόνο το χρήμα ξεχωρίζει τον έναν λαό από τον άλλο και όχι η αξία». Το χρήμα το οποίο με μεθοδικότητα οι Ευρωπαϊκές χώρες στραγγίξανε από την Ελλάδα σιγά-σιγά.
Με πολύ απλό τρόπο και χωρίς να καταλάβουμε το πώς, μας διέλυσαν τον παραγωγικό μας ιστό. Δηλαδή: τα ναυπηγεία, τη βιομηχανία, τις βιοτεχνίες, τη γεωργία και την ιδιωτική μας πρωτοβουλία. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι μας της ΕΕ, δάνειζαν αφειδώς χρήματα στις κυβερνήσεις μας για να προσλαμβάνουν ανθρώπους στο δημόσιο ώστε να μην φανεί το πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο μοιραία δημιουργήθηκε μετά την διάλυση της εθνικής οικονομίας και του παραγωγικού μας ιστού.
Ταυτόχρονα, οι λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ επινόησαν τον τρόπο να στέλνουν ελεύθερα και αφορολόγητα τα προϊόντα τους στην Ελλάδα, απορροφώντας πίσω το χρήμα το οποίο έστελναν στις δικές μας κυβερνήσεις για να συντηρούν τον κρατικό/κομματικό τους μηχανισμό. Όλα λειτουργούσαν καλά για εκείνους έως το 2010, όπου πλέον η Ελλάδα αντλούσε μέσω των δανεικών κατά κεφαλήν εισόδημα ίσο με αυτό της Γερμανίας.
Εκείνη την στιγμή, η απόφαση πάρθηκε πως η Ελλάδα πρέπει να ισοπεδωθεί και η οικονομική εισβολή των Ευρωπαίων να ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουν τίποταόρθιο. Τότε ο ανθρώπινος νους, επινόησε τα μνημόνια και τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής λειτουργίας της Ελλάδας. Ο σπόρος ο οποίος φυτεύτηκε δεκαετίες πριν απέφερε πλέον καρπούς για τους εχθρούς μας.
Όποια κρατικοποιημένη επιχείρηση δεν αποφέρει κέρδη πωλείται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Άμεσα, η ζημιά καλύπτεται από αύξηση των φόρων και εισφορών από τους Έλληνες φορολογούμενους. Τα ίδια τα κράτη της ΕΕ τα οποία προωθούν την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην Ελλάδα προωθούν την φορολογία.
Κατά αυτόν τον τρόπο απορροφούν μοιραία τα οποιαδήποτε χρήματα κυκλοφορούν στην Ελλάδα μαζί με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, με χαμηλότερο κόστος από το δικό τους. Ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη μετά τις 20 Αυγούστου 2018 και για πολλές δεκαετίες να παρουσιάζει «πρωτογενές πλεόνασμα».
Οι Ευρωπαίοι ωστόσο πολύ έξυπνα διατηρούν στην κυβέρνηση πολιτικούς τους οποίους ελέγχουν για μην προωθούν την ιδιωτική πρωτοβουλίαώστε το πλεόνασμα να προέρχεται μόνο από φόρους,  εισφορές, μείωση δημοσίων δαπανών και όχι από την μείωση του κράτους. Παιδεία, άμυνα, νοσηλεία, οδοποιία και οτιδήποτε έργο κοινής ωφέλειας σταματά εκεί που βρίσκεται αυτήν την στιγμή, ή δεν ξεκινά καθόλου. Ακόμα και εάν συνεχίζεται κάποιο έργο, αυτό γίνεται απλά για να προβληθούν οι πολιτικοί μας ταγοί.
Ύστερα από κάποια χρόνια, όταν πια δεν θα υπάρχουν άλλα χρήματα στις καταθέσεις των Ελλήνων, η κατάρρευση της αιώνιας Ελλάδας θα αποτελέσει πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες του πλανήτη. Πολλοί θα τρέξουν να την διασώσουν με το αζημίωτο φυσικά, αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα τους θα είναι η καταβολή ενός λαού, ο οποίος είναι από αυτούς που όταν χρειαστεί πολεμά για την ελευθερία του και αγωνίζεται για το δίκαιο του.
Τέτοιους λαούς δεν τους θέλουν οι μεγάλες δυνάμεις οι οποίες μοιράζουν καθημερινά τον κόσμο μεταξύ τους. Ισλανδία, Ιρλανδία, Λετονία και άλλα κράτη ανέκαμψαν, όχι γιατί είναι καλύτερα από την Ελλάδα, αλλά γιατί η αγωνιστικότητα τους ήταν πάντα περιορισμένη. Είναι κράτη που δεν απασχολούν τις μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις. Γιατί πρόκειται για ευκαταφρόνητους λαούς. Κανείς ωστόσο δεν θέλει μια δυνατή Ελλάδα.
Γιατί μια δυνατή Ελλάδα είναι ικανή για όλα. Και φυσικά στο σημείο στο οποίο μας χτυπούν αλύπητα είναι η μόρφωση και το ήθος. Δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα με το σημερινό σύστημα παιδείας. Γιατί οι νεαροί Έλληνες είναι σαν το δέντρο το οποίο για να μεγαλώσει και να σταθεί χρειάζεται στήριγμα.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτό το στήριγμα, παρά μόνο η εγκατάλειψη των νέων Ελλήνων στην τύχη τους. Ακόμα χειρότερα, χωρίς το στήριγμα αυτό, τα παιδιά μας δεν θα αποκτήσουν ποτέ τον χαρακτήρα και τον δυναμισμό που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά των άλλων ευρωπαϊκών κρατών όταν έρθει η στιγμή να το κάνουνΥποταγή στην εξουσία λοιπόν είναι το ζητούμενο από τους πολιτικούς μας μετά τις 20 Αύγουστου 2018. Την εξουσία των ανθρώπων, μα όχι του Θεού.
Εμείς οι Έλληνες ωστόσο, έχουμε μάθει να υποτασσόμαστε μόνο στις ανώτερες εξουσίες που έχουν τεθεί από τον Θεό. Ο Θεός έθεσε σε εμάς τους Έλληνες την υποχρέωση να μεγαλουργούμε, να δημιουργούμε και να αγωνιζόμαστε γιατί μας προίκισε με απίστευτες δυνατότητες. Οι άνθρωποι ωστόσο αποφάσισαν, πως εμάς τους Έλληνες πρέπει να μας υποτάξουν γιατί αυτό τους συμφέρει.
Εμείς απαντάμε, πως υποτασσόμαστε μόνο στο θέλημα του Θεού και όχι σε αυτό των ανθρώπωνΔεν οφείλουμε φόρους, δασμούς, σεβασμό και τιμή σε κανέναν άλλο από τον Θεό και το έθνος μας. Και εάν η κυβέρνηση παρουσιάζει την 20η Αύγουστου 2018 σαν επιτυχία και έξοδο από την κρίση, εμείς απαντάμε πως την κρίση αυτή θα την νικήσουμε όταν δεν θα υπάρχει ανεργία στην Ελλάδα.
Όταν οι βιομηχανίες θα λειτουργήσουν ξανά, όταν οι νέοι μας θα έχουν μάθει να συμπεριφέρονται και να αγωνίζονται σαν μια γροθιά, όταν ο αρχηγός του κράτους και οι υπουργοί του θα είναι αυτοί οι οποίοι αξίζουν να έχουν τις διοικητικές θέσεις ευθύνης και όχι μια ομάδα ανειδίκευτων κομματικών στελεχών.
Όταν με λίγα λόγια, η Ελλάδα θα έχει σηκώσει κεφάλι και δεν θα μπορεί, ποτέ μα ποτέ, να την ταπεινώσει ξανά κανένας. Το συναίσθημα και το πάθος των προγόνων μας παραμένουν έντονα μέσα μας. Και εάν αυτά τα δυο στοιχεία δεν σβήσουν ποτέ, τότε το πνεύμα μας θα επανέλθει πιο δυνατό από ποτέ.
Γιατί τώρα το πνεύμα μας έχει σχεδόν σβήσει. Αλλά η φλόγα μέσα μας και μια σωστή μόρφωση θα το επαναφέρει σε επίπεδα στα οποία ούτε οι πρόγονοι μας είχαν φτάσει. Χωρίς αμφιβολία, η κοινωνία μας περιέχει πολλά φθαρμένα στοιχεία, τα οποία δεν μας βοηθούν να προσαρμοστούμε στις σύγχρονες ανάγκες. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να εξαφανιστούν. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να τα σκοτώσουμε. Γιατί, δεν θα τα εξαφανίσει καμιά εποπτεία από ξένη δύναμη και καμιά «ψεύτικη έξοδος» από τα μνημόνια. Και κάτι ακόμα. Δεν υπάρχει ουσιαστικό διεθνές δίκαιοΕάν η Ελλάδα καταρρεύσει, τα θηρία θα την κατασπαράξουν με χαράΤο μόνο διεθνές δίκαιο που υπάρχει, «είναι αυτό που οι μεγάλες δυνάμεις εφαρμόζουν κατά το δοκούν».
Γιατί έχουν περάσει αμέτρητες δεκαετίες από την τελευταία φορά κατά την οποία οι ίδιες βρέθηκαν σε παρόμοια θέση με αυτήν της σημερινής Ελλάδας. Δεν μπορούν επομένως να καταλάβουν το δράμα της χωράς μας, ώστε να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε διεθνές δίκαιο πρέπει να εφαρμόσουν για μας. Το διεθνές δίκαιο επεμβαίνει μόνο «όταν πρόκειται να προάγει τα συμφέροντα των ισχυρών κρατών». Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μόνο με δράση από τους ίδιους τους Έλληνες.
Για να υπάρξει δράση πρέπει να υπάρξει επίκληση στα χαρακτηριστικά εκείνα των Ελλήνων, τα οποία είναι «ίδια» σε όλους εμάς. Και που μαζί συγκροτούν την υπόσταση του έθνους μας. Ανθρωπότητα και τιμή. Όταν φύγει ο επίδεσμος από τα μάτια μας, αυτός ο οποίος τώρα μας τυφλώνει και δούμε καθαρά την κατάσταση μας, τότε κανένας δεν θα μπορεί να μας ξεγελάσει ξανά κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Ή θα βουλιάξουμε, ή θα παλέψουμε με το θηρίο. Και επειδή η μάχη δεν τέλειωσε ακόμα, στο τέλος θα δούμε εάν θα νικήσει η Ελληνική ψύχη, ή η λεγόμενη διεθνής κοινότητα με την στήριξη των σημερινών πολιτικών. Η 20η Αυγούστου 2018 δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχήΜια άλλου είδους αρχή. Όχι αυτή που μας παρουσίασε ο «Πρωθυπουργός» από την Ιθάκη. Είναι η αρχή του αγώνα των Ελλήνων για να επανέλθουν εκεί όπου τους αξίζειΗ δε θέση των Ελλήνων δεν είναι στις τελευταίες σειρές των χωρών του πλανήτη με στόχους αστεία πλεονάσματα και ξένες εποπτείες.
Η θέση της Ελλάδας είναι στην κορυφή του σύγχρονου πολιτισμού και πουθενά αλλού. Όλοι οι σημερινοί πολιτικοί θα κάνουν πολύ καλά να το σημειώσουν αυτό. Ο σπόρος που φύτεψαν είναι άρρωστος και αδύναμος. Ότι γεννήθηκε από αυτόν τον σπόρο, θα κοπεί μια για πάντα από την ρίζα του και ποτέ μα ποτέ δεν θα «ξανά φυτρώσει».
Όσοι δεν γνωρίζουν τους Έλληνες πρέπει να σημειώσουν κάτι. Η λέξη υποταγή δεν υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο. Είναι μια λέξη την οποία όταν κάποιος έστω έμμεσα την απευθύνει σε έναν Έλληνα και την ζητήσει από αυτόν, τότε μπορεί να περιμένει μόνο ένα πράγμα – ανηλεή και ασταμάτητη ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
[1] Ο Γεώργιος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, εκδόσεις Κύπρης, 2017.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου