Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μην φοβάστε τους μπράβους της εξουσίας!

kontranews

του Γιώργου Βάμβουκα
Ο ΣΚΥΛΟΣ της ΕΣΑ ξανακτύπησε. Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης γαυγίζοντας και ουρλιάζοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στο βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Βαρεμένο, ξεφώνισε τα εξής: «Θα μας πείτε ποια είναι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ λέω πως είναι η δραχμή. Το λέω ευθέως!
 Γι’ αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες… Όχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο. Θα τα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;». Ο κ. Βαρεμένος ανταπάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία εμπορεύτηκε το φόβο όσο μπορούσε. Είναι ένα κόμμα παλαιοημερολογίτικο, παλαιολιθικό και επί κυρίου Σαμαρά έχει φτάσει σε ένα επίπεδο, αυτού που εκπροσωπεί ο κ. Γεωργιάδης. Εμείς λέμε τέρμα σε αυτό. Αυτά είναι φαινόμενα σήψης».
Το κύριο όπλο της εκάστοτε εξουσίας είναι η καλλιέργεια του φόβου στο θυμικό των πολιτών. Τα κομματόσκυλα και οι καρεκλοκατακτητές της εξουσίας, διασπείροντας το φόβο και τρομοκρατώντας  την κοινωνία, επιδιώκουν τη διατήρηση των κυβερνητικών οφίτσιων και των κρατικών ηνίων. Τα ιστορικά παραδείγματα πάμπολλα. Στην εποχή της μεταπολεμικής Ελλάδας (1949-1963), το κατεστημένο της δεξιάς καλλιεργούσε συστηματικά στη σκέψη των πολιτών το φόβητρο του κομμουνιστικού κινδύνου. Οι βουλευτές και οι κομματάρχες της δεξιάς, πήγαιναν σε κωμοπόλεις και χωριά, προπαγανδίζοντας στους πολίτες πως αν οι αριστεροί καταλάμβαναν την εξουσία, οι κομμουνιστές θα τους δήμευαν τα σπίτια και τα χωράφια τους. Με τα λογύδρια περί κομμουνιστικού κινδύνου, ο Μεταξάς επέβαλε την στυγνή δικτατορία της περιόδου 1936-1940 και αργότερα οι Παπαδόπουλος, Πατακός, Μακαρέζος, Ιωαννίδης, κ.ά., εγκαθίδρυσαν το διδακτορικό καθεστώς της επταετίας 1967-1974.

Ο σκύλος της ΕΣΑ είναι ο ενορχηστρωτής, με μέλη της ορχήστρας τα κομματόσκυλα του δικομματικού κατεστημένου. Ενορχηστρωτής και ορχήστρα έχουν ως κεντρικό τους στόχο, την εμπέδωση του φόβου και της ανασφάλειας στο σκεπτικό των πολιτών. Οι εμμονές του φόβου και της ανασφάλειας, αποθαρρύνουν αρκετούς πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους, να καταψηφίσουν το δικομματισμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας μήπως αύριο χάσουν αυτά που σήμερα κατέχουν. Η προσήλωση σε τέτοιες εμμονές είναι λανθασμένες και δεν ωφελούν, ούτε τους πολίτες, ούτε την εθνική μας οικονομία. Οι μνημονιακές πολιτικές έφεραν τα χαράτσια, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, τη στρατιά των ανέργων, το βουνό των «κόκκινων δανείων», τα φέσια στην εφορία, κ.λπ., σπέρνοντας τη θλίψη και τη μιζέρια στο 95% των πολιτών. Το υπόλοιπο 5% δεν θίγεται από τις κτηνώδεις μνημονιακές πολιτικές, γιατί στο ποσοστό αυτό συγκαταλέγονται, η συνομοταξία του σκύλου της ΕΣΑ, οι καρεκλοκένταυροι του δικομματικού καθεστώτος, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, οι μιζαδόροι, οι όλοι μαζί τα φάγαμε, κ.λπ., δηλαδή οι λεγεωνάριοι της δικομματικής μάσας.             
 Οι μπράβοι της εξουσίας, με αιχμή του δόρατος τους σκύλους της ΕΣΑ, Άδωνις και σία, πολύ συχνά επικαλούνται το επιχείρημα ότι αν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία, θα φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, θα γυρίσουμε στη δραχμή, θα φύγουν οι καταθέσεις από τις τράπεζες, θα μπουκάρουν οι Τούρκοι στη χώρα και γενικά επικαλούνται την οποιαδήποτε αρλούμπα για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, ώστε στις επερχόμενες εκλογές να ψηφίσουν τα μνημονιακά ανδρείκελα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Λένε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσουμε στη δραχμή. Ανεξάρτητα του γεγονότος ότι με τη δραχμή περνούσαμε καλύτερα, ποιος θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν η οικονομική-δημοσιονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μετά το 2008, παρατεινόταν μερικά χρόνια ακόμα; Με τους αχρείους και τους ανίκανους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει, εδώ που φτάσαμε όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον πιθανά. Όσο για τις τραπεζικές μας καταθέσεις σε ευρώ, είτε εντός, είτε εκτός Ευρωζώνης, πάλι καταθέσεις σε ευρώ θα είναι. Με τη βασική διαφορά όμως ότι σε νομισματικό καθεστώς δραχμής, οι καταθέσεις ιδιωτών σε συνάλλαγμα (ευρώ, δολάρια, γιεν, στερλίνες, κ.ά.) θα αποτελούσαν μέρος του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας. Την 1η Ιανουαρίου 2002, όταν η Ελλάδα εισήλθε στην Ευρωζώνη, οι καταθέσεις ιδιωτών σε συνάλλαγμα ανέρχονταν σε 45 δις δολάρια και συνιστούσαν αναπόσπαστο τμήμα του εξωτερικού μας χρέους. Οι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται το οποιοδήποτε κοπρόσκυλο του δικομματικού κατεστημένου. Όσο για το σκύλο της ΕΣΑ, αφήστε τον να γαυγίζει στην αυλή του Αντώνη. Μην φοβάστε τους μπράβους της εξουσίας!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου