Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Γερμανία, απάτες δίχως τέλος

analyst


H χώρα που θέλει ξανά να κατακτήσει την Ευρώπη, με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να το πετύχει – ενώ όπου και αν ψάξει κανείς, ανακαλύπτει διαφθορά, παραποιήσεις, βρωμιά και ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί ένα αρρωστημένο μυαλό.
.Επικαιρότητα
- του Βασίλη Βιλιάρδου
Όταν γράφαμε τεκμηριώνοντας το πολλές φορές πως η Γερμανία είναι η πιο βρώμικη χώρα του πλανήτη, με σκάνδαλα κατά συρροή, με ξέπλυμα μαύρων χρημάτων, με μία απίστευτη διαφθορά, με μία τράπεζα (Deutsche Bank) που χαρακτηρίζεται από τη χώρα της ως εγκληματική συμμορία, με απάτες των βιομηχανιών της κοκ., δεν φανταζόμαστε πως το ίδιο συμβαίνει και με τα μέσα ενημέρωσης της – παρά το ότι στο παρελθόν έθιξαν πάρα πολλές φορές την πατρίδα μας, με το χειρότερο δυνατόν τρόπο.
Ως εκ τούτου, όταν το ίδιο το κορυφαίο σε κυκλοφορία και επιρροή περιοδικό της, το Spiegel, αναφέρθηκε σε μία υπόθεση απάτης με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news), κυριολεκτικά εκπλαγήκαμε – ενώ, όπως συνηθίζουν οι Γερμανοί, ενοχοποίησε έναν από τους δημοσιογράφους του ηλικίας μόλις 33 ετών, αφού όμως αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο (πηγή). Όπως έγραψε, παραποιούσε κατά συρροή τις ειδήσεις με την «εφεύρεση» ανύπαρκτων πρωταγωνιστών – ενώ το περιοδικό ομολόγησε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική κρίση του των τελευταίων 70 ετών.

Εύλογα όμως υποθέτει κανείς πως δεν πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση από ένα περιοδικό που έχει κατηγορήσει τους πάντες, δήθεν τεκμηριωμένα – από τον πρόεδρο Trump έως τον κ. Putin που τοποθέτησε στο στόχαστρο του επανειλημμένα. Ούτε φυσικά για το μοναδικό έντυπο της Γερμανίας που προωθεί ψευδείς ειδήσεις, με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης – όπως δεν ήταν μόνο η Volkswagen ένοχη για το τεράστιο σκάνδαλο των ρύπων, αφού αποδείχθηκε πως σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας είχαν χρησιμοποιήσει το ίδιο παράνομο τέχνασμα.
Το κωμικοτραγικό στην όλη ιστορία είναι η τετραπλή επιβράβευση του δημοσιογράφου για τις έρευνες του – παρά το ότι πρόκειται για έναν κακοποιό της δημοσιογραφίας, ο οποίος παραπλάνησε πολλές φορές τους αναγνώστες του. Βραβεύθηκε δηλαδή τέσσερις φορές από τις γερμανικές οργανώσεις, χωρίς ποτέ να ερευνηθεί η αλήθεια ή μη αυτών που αποκάλυπτε – κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε στο πιο υποανάπτυκτο κράτος της Αφρικής! Φαίνεται λοιπόν πως η χώρα που θέλει ξανά να κατακτήσει την Ευρώπη, με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να το πετύχει – ενώ όπου και αν ψάξει κανείς, ανακαλύπτει απάτες, διαφθορά, παραποιήσεις, βρωμιά κοκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου