Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Πυθαγόρας και Ασκληπιός – Απολλώνιος- Μιχάλης Καραβασίλης

Φρυκτωρίες διαδικτυακό κανάλι


Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ αναμεταδίδουν την εκπομπή της συνεργάτιδός μας Αρσινόης Δεληγιάννη "Φιλοσοφικές αναζητήσεις"
με θέμα: "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ". Προσκεκλημένος ο κ. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ- ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ, μουσικός δημιουργός, ερευνητής.
Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d, στις 11/4/2017.
------------------------------------------------------------------
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα προσκεκλημένου

Ο Απολλώνιος- Μιχάλης Καραβασίλης διδάχτηκε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Μπέρκλεϋ των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1983 ιδρύει το "Ερευνητικό Κέντρο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και Μουσικών Οργάνων", ερευνώντας τα θεραπευτικά μουσικά μοντέλα της αρχαιότητας και κατασκευάζει ειδικά μουσικά όργανα για την εφαρμογή των ερευνών του. Τα αποτελέσματα (επί εφαρμογών, για τρεις δεκαετίες, σε εθελοντές μουσικοθεραπευτικών συνεδριών και σεμιναρίων) ήταν ενθαρρυντικά, περισσότερο του αναμενομένου.
Παραγωγικό έργο: Με την βοήθεια των συνεργα;τών του έχει δημιουργήσει 14 μουσικά έργα αρχαίας Ελληνικής θεραπευτικής Μουσικής σε μορφή CD. Έχουν οργανώσει πολλές παραστάσεις σε αρχαία θέατρα και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, σε όλη την Ελλάδα και τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Διδαχτικό έργο: Διδάσκει Πυθαγόρεια Μουσική Φιλοσοφία στο "Ελληνικό Κέντρο Έρευνας Ήχου & Λόγου" και στο "Ωδείο Άλφα". Τέσσερις φορές τον χρόνο οργανώνει Σεμινάρια Πυθαγόρειας Μουσικής Φιλοσοφίας & Ασκληπιειακής προ εν Κοίμησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου