Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Οι Γύπες του Κέρδους

Νέα Κρήτη


Απόσπασμα από τις σκέψεις του Κωστή Λουλουδάκη, με αφορμή το μπλουζάκι που κυκλοφόρησε στη "αγορά" έναντι τιμής για τα θύματα του Μάντσεστερ ....
".... Αμέσως μετά την σφαγή  στο Μάντσεστερ η εταιρεία Insider Collections, υποθέτουμε στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης της,  διοχέτευσε στην αγορά T-shirt με τυπωμένη την φράση : «I'm so so sorry.I don't have words». Η φράση φέρει την υπογραφή της χάμπουργκερ αοιδού Αριάνα Γκράντε, η οποία μάλλον βυθίζεται ηδονικά στο βάλτο που έχει για εγκέφαλο.
Υποθέτουμε πως τα στελέχη της εταιρείας Insider Collections την μόνη ερώτηση που έκαναν στον εαυτό τους ήταν: «πόσο;»
Ναι!

Αυτή είναι η λογική τους: πόσο θα κοστολογήσουν το μπλουζάκι του ώστε αυτό να έχει απήχηση στο αποβλακωμένο κοινό για να  αποφέρει το μέγιστο κέρδος! Αυτοί οι γύπες του κέρδους λοιπόν κοστολόγησαν το αίμα των θυμάτων προς 17, 75 ευρω!
Είμαστε σίγουροι πως η κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία δεν θα έμπαινε σε «αμφιλεγόμενα» και σιχαμερά ηθικά ζητήματα τα οποία το μόνο που θα δημιουργούσαν θα ήταν πρόβλημα στην ελευθερία της αγοράς.
Η εταιρεία  με υπογραφή και της αοιδού πουλάει θάνατο και κερδοσκοπεί  χωρίς χρονοτριβή. Γιατί αυτή είναι η κουλτούρα του καπιταλισμού: όλα στον ανθρώπινο βίο αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα με σκοπό το κέρδος. Όλα αγοράζονται όλα πωλούνται….
Γιατι…
Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου