Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η Ελλάδα του 2017 με τρία κόμματα (γερμανικό, ρωσσικό, τουρκικό), χωρίς υποστηρικτές της Δύσης…

Νέα Πολιτική

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ, που σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου μεταβαίνει στην ΑΟΖ της Κύπρου για να διαφυλάξει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της γαλλικής εταιρείας πετρελαιοειδών Total, που έχει λάβει άδεια και ετοιμάζεται να εξορύξει φυσικό αέριο σε θαλάσσια περιοχή κυπριακής δικαιοδοσίας.
Του Μελέτη Η. Μελετόπουλου
Τον 19ο αιώνα υπήρχαν το αγγλικό, το ρωσσικό και το γαλλικό κόμμα. Τα κόμματα αυτά εκπροσωπούσαν τις δυνάμεις που είχαν στόλο και μπορούσαν να φανούν, όπως και φάνηκαν, πολύτιμοι σύμμαχοι της Ελλάδας σε περίπτωση ανάγκης (Ναυαρίνο, 1897, 1912-13, 1944 κλπ.).
Σήμερα, βασικά υπάρχουν τρία κόμματα: το ρωσσικό, το γερμανικό και το τουρκικό. Το πρώτο (ρωσσικό) ως σκιώδης ελπίδα ότι θα μας σώσει ο Μόσκοβος (οι άνθρωποι όμως, εντίμως μας είπαν πολλές φορές ότι ανήκουμε στην Δύση και δεν μπορούν να παρέμβουν). Το δεύτερο (γερμανικό) ως Ζήμενς, μνημόνια και απόγονοι επιφανών δοσιλόγων. Το τρίτο (τουρκικό) ως ψευδοδιανοούμενοι αναθεωρητές της ελληνικής ιστορίας και συγγραφείς βιβλίων όπου η καταστροφή της Σμύρνης περιγράφεται ως «συνωστισμός».
Οι δυνάμεις που διαθέτουν στόλο και είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρεταννία, Γαλλία) δεν έχουν στην Ελλάδα υποστηρικτές. Οπότε στην επικείμενη ελληνοτουρκική κρίση θα περιμένουμε να μας σώσουν τα γερμανικά στρατεύματα…

Η Γερμανία όμως, κράτος που ιδρύθηκε μόλις το 1870, που παρήγαγε ναζισμούς και ολοκαυτώματα και συνετρίβη σε δύο παγκοσμίους πολέμους από ΗΠΑ-Μεγάλη Βρεταννία, επιχειρεί τώρα να «τιμωρήσει» την Μεγάλη Βρεταννία (!) βάζοντας πρόστιμο γιά το Μπρέξιτ! Φυσικά θα πάθει ό,τι έπαθε και στο παρελθόν αντιπαρατιθέμενη με μία παμπάλαιη αυτοκρατορία.


    Αλλά διερωτώμαι προκαταλαμβάνοντας τις αντιδράσεις πολλών γερμανόφιλων φίλων και συνομιλητών μου στα κοινωνικά δίκτυα, από πού προκύπτει τόση αγάπη γιά την Γερμανία που μας κατέστρεψε ολοκληρωτικά στην Κατοχή, και τόσο μίσος γιά την Αγγλία που έστειλε τον στόλο της στο Ναυαρίνο το 1827 γιά να γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι και τον στρατό της στην Αθήνα το 1944 γιά να παραμείνουμε ελεύθεροι άνθρωποι;

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου