Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Καλώς τα παιδιά, 8-0 στην πείνα και τη δυστυχία!

sportdog



του Νίκου Αλέφαντου

 Μέρες γιορτής λέει. Τι μέρες γιορτής, εγώ βλέπω κόσμο που πεινάει. Εγώ, σαν Αλέφαντος, βλέπω μια φοβερή σύγχυση στον κόσμο. ‘Εχουν ματώσει δραματικά. Υπάρχουν τόσοι οικονομολόγοι, ουδείς μας λέει την αλήθεια για το πού πάμε και για το τι πρέπει να γίνει. Πες μας, ρε Τσίπρα, τι να κάνουμε! Πας στη Βραζιλία, τι πας να κάνεις εκεί; Οι Βραζιλιάνοι πεινάνε, έχουν γεμίσει τις χώρες της Ευρώπης με παίκτες. Βλέπεις Ευρωπαίους παίκτες να πηγαίνουν στη Βραζιλία; Οι Βραζιλιάνοι έρχονται στην Ευρώπη για τα λεφτά. Τι πήγες να κάνεις στη Βραζιλία, να... κλείσεις φιλικό;

Εγώ κάνω ντιμπέιτ με όποιον θέλεις για ποδόσφαιρο, αυτοί οι πολιτικοί που έχουμε γιατί δεν κάνουν ένα ντιμπέιτ ανοικτό να μάθει ο λαός την αλήθεια; Χάνουμε 8-0 και πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες! Αφήστε τα πανηγύρια ρε για τη δόση, βγάζετε τις μούρες σας στις κάμερες κάτι υπουργοί που θα έπρεπε να είστε κρυμμένοι σε κανένα λαγούμι, αλλά δεν υπάρχει ντροπή πάνω σας. 8-0 χάνουμε και εσείς μας λέτε ότι θα ισοφαρίσουμε! Πότε, το... 2030; Εξαθλιώνεται η χώρα μας και μας λέτε όλα καλά!


Ο Σαμαράς φώναζε εναντίον του μνημονίου για να γίνει πρωθυπουργός και μόλις ανέβηκε στην καρέκλα, πήρε ακόμα πιο σκληρά μέτρα εναντίον του κοσμάκη. Όποιος ανεβαίνει πάνω ξεσκίζει τον κοσμάκη. Πάρε χαράτσια, πάρε φόρους, πάρε απολύσεις, πάρε μειώσεις μισθών.
Και ενώ έκοψε το πετρέλαιο ο κόσμος για να γλιτώσει από τη φοβερή αύξηση της τιμής, του ανεβάζουν και τη ΔΕΗ τώρα! Τι κάνετε, ρε τομάρια, πάτε να πεθάνετε τον κόσμο; Τι... σώσιμο είναι αυτό; Έτσι μας σώνετε; Έπρεπε να πουν οι ξένοι «αφού έχουν κάνει τόσες θυσίες οι Έλληνες, να τους ανακουφίσουμε λίγο». Σου δίνουν τώρα τη δόση, ρε Σαμαρά, αλλά ο κοσμάκης από αυτά τι θα πάρει; Και με την επόμενη δόση τι θα γίνει, πάλι τα ίδια θα έχουμε με σκληρά μέτρα; Τον έχουν ξετινάξει το λαό.

Γεμίσαμε συνταξιούχους και ανέργους, ποιος θα δουλεύει σε αυτή τη χώρα; Ποιος θα φέρνει τα λεφτά; Δεν βγαίνει αυτό το πράγμα, εγώ αυτό πιστεύω, θα έχουμε μνημόνιο για άλλα 20 χρόνια.
Να μας πει όμως και η αντιπολίτευση τι προτείνει συγκεκριμένα. Όχι μόνο κριτική, το βλέπουμε ότι είναι χάλια η κατάσταση, και ένα μικρό παιδί το βλέπει.

Πού είστε, ρε οικονομολόγοι, να μας πείτε τι πρέπει να γίνει. Εγώ βλέπω τον Ζαρντίμ, του λέω «δεν μου αρέσει η ομάδα σου» αλλά προτείνω «βάλε μέσα και Τζιμπούρ και Μήτρογλου». Εσείς τι προτείνετε;

Και ευρώ και αυτά που λέτε εσείς, δεν γίνεται! Μην κοροϊδεύετε, εδώ βλέπουμε την Ευρώπη να ξεσκίζει τον Στουρνάρα με μέτρα, που είναι το «παιδί» τους. Τα «παιδιά» τους είναι αυτοί, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας. Και θα πας εσύ Τσίπρα με τον Καμένο να κάνετε αυτά που λέτε; Ούτε που θα σας δεχτούνε να μιλήσουνε μαζί σας! Καλώς τα παιδιά καλώς τα, 3-0, θα σας πούνε!
Πείτε την αλήθεια στο λαό, να ξέρουμε τι μας γίνεται, πείτε ότι θα πεινάσουμε, θα περάσουμε αυτά τα δεινά έξω από το ευρώ, θα υποτιμηθεί τόσο η δραχμή, πείτε και για πόσο καιρό θα ταλαιπωρηθούμε, να ξέρει ο λαός να αποφασίσει. Να πούμε «θα κάνουμε υπομονή, είμαστε μαζί σου Τσίπρα, ανέβα πάνω και προχώρα» ή να πει ο λαός «δεν θέλουμε, δεν συμφέρει». Πείτε την αλήθεια να ξέρουμε πού πάμε.

Αυτός που παίρνει τώρα το 500ρικο και δεν βγαίνει, αργότερα με τη δραχμή θα παίρνει 500 ή 200; Και το κόστος ζωής θα πέσει τόσο ώστε να βγαίνει; Ή θα κλείσουν οι τράπεζες με τους τσαμπουκάδες σας, θα γίνει μπάχαλο και θα τρώμε ο ένας τον άλλο;

Πείτε μας ρε Πρετεντέρηδες, ρε Τράγκες, πείτε μας ρε Βαρουφάκηδες και οικονομολόγοι, τι θα γίνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και τι πρέπει να γίνει. Εσείς έχετε τα λεφτά σας, εμείς τι θα κάνουμε; Δεν βγαίνουμε.

Πες μας, ρε Καμένε, όταν μας τσαμπουνούσες ότι έγινε προδοσία που δεν πήραμε δάνειο από τη Ρωσία και την Κίνα, πού είναι η Ρωσία και η Κίνα τώρα για τη μικρή Κύπρο που χρειάζεται πολύ λιγότερα λεφτά απ’ την Ελλάδα, αλλά δεν της τα δανείζουν και αναγκάζεται να μπει και αυτή στο μνημόνιο!

Κόλλησε στη λάσπη το κάρο, βάλτε ένα χεράκι όλοι να μας ξεστραβώσετε να δούμε τι είναι καλύτερο να κάνουμε. Επικρατεί μεγάλη σύγχυση.

Εγώ βλέπω ότι τους Ευρωπαίους δεν τους νοιάζει η Ελλάδα γι’ αυτό ξεσκίζουν τον κόσμο, αν ξεσηκωθεί ο κόσμος δεν τους ενδιαφέρει. Μόνο η Ιταλία και η Ισπανία τους νοιάζει. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Και που είσαι, ρε κράτος μπουρδ..., να πληρώσεις τα δικά σου χρωστούμενα στη ΔΕΗ; Είδα τον πρόεδρο της ΔΕΗ που έλεγε ότι το κράτος χρωστάει 170 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ! Αλλά δεν κάνει διακοπή ρεύματος εκεί, μόνο σε κάτι φουκαράδες που δεν έχουν να πληρώσουν τους κόβει το ρεύμα και παγώνουν! Σε ποια άλλη χώρα ρε κόβουν το ρεύμα από τον κοσμάκη; Ντροπή, μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά...

Καλά Χριστούγεννα σου λέει μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου