Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΙ

The Crypt of Banking News

Της Κατερίνας Παπαφωτίκα
Αφού όλοι καταλάβαμε πως περίπου λειτουργεί το σύστημα ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα.(αν δεν κατάλαβες δες το Ι).
Είναι γνωστό ότι το βασικό οικονομικό πρόβλημα, ειναι η αριστοποίηση και η σωστή κατανομή των πόρων. Όπως είπαμε, οι πόροι είναι περιορισμένοι  και  οι οποίοι  έρχονται σε αντίθεση με την ολοένα αύξηση του πληθυσμού, ο οποίος αυξάνεται γεωμετρικά, πράγμα που οδηγεί μαθηματικά σε ελλείψεις και κρίσεις!!!!!!!(ααα και ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα.....).
Ο βασικός σκοπός δεν είναι η οικονομική ευημερία , η ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου και η ευτυχία για όλο τον κόσμο αλλά????? Ναι η επιβίωση του ισχυρότερου..
Απο παλιά μάλιστα, υπάρχουν οι αποδείξεις, που ναι ακόμα διδάσκονται στις οικονομικές σχολές, οι οποίες προσπαθούν να πείσουν ότι είναι λογικο όλοι να μην μπορούν να επιβιώσουν ή να εξαφανιστούν.(π.χ Malthus “ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΞΑΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ!!!!-ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ???? ΣΥΓΝΩΜΗ ??? ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ 2%-3% ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΛΕΕΙ «ΕΖΗΣΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ»).
Ας δούμε άλλες αλήθειες.. Πιστεύετε ότι οι κρίσεις γίνονται γιατί αυξήθηκαν οι γραμμές πιστοδοτήσεις και οι λαοί αποφάσισαν να ξεκουράζονται και να αφήνουν το δανεισμένο με τόκο χρήμα να δουλεύει γι’ αυτούς?? Ας το εξετάσουμε..

Γιατί η χώρα έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο απο την εποχή του 1821??? (μα γιατί οι έλληνες προτιμούν τα ξένα και όχι τα ελληνικά, και τι επιτύχαμε ??? αποδόμηση της ελληνικής παραγωγικότητας, κλείσιμο ελληνικών επιχειρήσεων, ανεργία, δανεισμό, μίζες, ψυχολογικά προβλήματα, χαμένες γενεές, μεταφορά ανθρώπινου ελληνικού κεφαλαίου σε ξένες χώρες, αποδόμηση παιδείας, υγείας,.....ωωωω η λίστα είναι ατελείωτη. Και αυτοί ??? αύξηση παραγωγικότητας, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αύξηση μισθών, δωρεάν υγεία, παιδεία, εργασία με συστηματική εκπαίδευση από νηπιακή ηλικία, συντάξεις μισθωτού και. .ωωω η λίστα είναι ατελείωτη).
Και πως αγοράζεις τα ξένα??? Μα με δανεισμό....(και θυμήθηκαν το 2011 να μας πουν ότι είμαστε υπερδανεισμένοι.....) Μα τότε η Γερμανία ,η ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία, δεν έχουν δανεισμό ???Δεν αγοράζουν ξένα??? Συγκεκριμένα 5 τρις, 17 τρις, 3 τρις, 937 δις.
«Μα είναι διαχείρισιμο» κάποιοι θα ισχυριστούν.. ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ.  ΣΩΣΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ,ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.........ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ.(CASE STUDY ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ??? -ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΑΑ - ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ???? ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΔΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ)
Είναι λογικό, να σκεφτούμε ότι μια χώρα σε κάποια περίοδο αναγκάστηκε να δανειστεί, ή δεν έχει πόρους (πχ πετρέλαιο), ή λόγω τεχνολογίας έμεινε πίσω (πχ πόλεμος-τσουνάμι) Είναι λογικό όμως απ’ αρχής  της κάθε κοινωνίας όλοι να είναι δανεισμένοι σε κάποιον και όλοι να χρωστάνε σε κάποιον που και αυτός  χρωστάει σε κάποιον????????
Η παγκοσμιοποιημένη  χρηματοοικονομική κοινωνία, βασίζεται  επίσης στην αλήθεια ότι και το χρήμα δεν φτάνει για όλους.....Μα φυσικά, τότε γιατί το 3% του χρήματος έιναι φυσικό και το υπόλοιπο 97% λογιστική εγγραφή ??? Γιατί τότε όλες οι κεντρικές Τράπεζες σταμάτησαν να δημοσιοποιούν το Μ3??(ναι συνάδελφοι και μυημένοι τρόμαξαν με το μέγεθος και οι ίδιοι....)
Ας πάρουμε τα ορυκτά, πρόσφατη μελέτη του ΟΠΕΚ  (λογικό) ,δημοσιοποίησε έκθεση κατά την οποία τα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως, έχουν φτάσει στο peak (τελειώνει). Κάποιοι πάλι θα ισχυριστούν: «το ξέρουμε, συνομοσολογία κλπ.»ΑΑΑ για να δούμε λίγο γύρω μας π.χ. Ουκρανία (είναι μακριά...–κοιτάσματα αερίου),πάμε πιο κοντά Κύπρος....(υδρογονάνθρακες)πιό κοντά πέρυσι ανακάλυψαν κοιτάσματα στην Μακεδονία, Ήπειρο (πετρέλαιο)-
ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ : ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ -ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ.....
Ας δούμε τι κάνουν οι μεγαλύτερες χώρες σε πληθυσμό για αντιμετώπιση της κρίσης παγκοσμίως (ΚΙΝΑ ,ΙΝΔΙΑ πχ). Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων αντί να μορφώνονται με σκοπό μια ενιαία λύση ΝΑΙ είναι ανειδίκευτοι, ζητιάνοι, χαμηλόμισθοι (2$ ανα ώρα),αγράμματοι. Είναι λογικό?? και επίσης αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας αφού ότι έχουν το ΕΞΑΓΟΥΝ, σημασία έχει το κέρδος και όχι η επιβίωση ενός ολόκληρου έθνους...
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ :
ΧΡΕΟΣ + ΠΕΙΝΑ + ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ + ΑΡΤΟΙ & ΘΕΑΜΑΤΑ + ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΕΞΑΛΕΙΨΗ
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ......ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου