Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τι φοβάται ο Ομπάμα και μας θέλει στο ευρώ;

spirospero



Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του τόνισε ότι οι διεθνείς εταίροι και πιστωτές της Ελλάδας αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά επεσήμανε πως και οι Έλληνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που συνοδεύονται από την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Προειδοποίησε ότι ανάλογους κινδύνους κρύβει μια τέτοια εξέλιξη και για την υπόλοιπη Ευρώπη και για την παγκόσμια οικονομία που, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αγωνίζεται ακόμα να βγει από την κρίση».


Σε επικοινωνία που είχε το spirospero.gr με Έλληνα χρηματιστή που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, καταγράφει τι σχολιάζουν οι άνθρωποι της αγοράς στην Αμερική:

"Η οικονομία των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί μετά τη μεγάλη βουτιά του 2008. Ο Ομπάμα ξέρει ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ, θα επηρεάσει την οικονομία της Ευρώπης και σίγουρα την οικονομία της Αμερικής. Φοβάται μάλιστα, ότι το πλήγμα θα είναι τόσο μεγάλο και οι δυσαρέσκεια των πολιτών τόσο έντονη, που δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου