Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Μια πρόταση – έκπληξη!

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Με αφορμή την κοροϊδία του εξευτελισμένου μηχανισμού που συνεχίζει να αυτοαποκαλείται κράτος προς τους μικροομολογιούχους, και βέβαια του θανάτου του αντιπροέδρου τους Γιάννη Ντόκου του οποίου του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι κυριολεκτικά μετά απο συνάντηση με “αρμόδιους” του γενικού λογιστηρίου του κράτους, διάβασα ένα άρθρο στο Capital.gr σχετικά με την ιστορία ενός κυρίου που είχε την ατυχία να εμπιστευτεί το “κράτος” τοποθετώντας τις οικονομίες του σε κάποιο οιμόλογο που κουρεύτηκε γουλί.
Στα σχόλια λοιπόν του http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3589406&nid=1730010  υπήρξε και ένα εκπληκτικό σχόλιο απο αναγνώστη, κομμάτι του οποίου παρατίθεται στη συνέχεια, σχετικά με την πρότασή του για… απονομή δικαιοσύνης.
“Ακούστε λοιπόν, για να μην παρεκτρέπεστε και χάνετε και τα όποια δίκια έχετε. Πρέπει να ενεργείτε πάντα με νομιμότητα και να διεκδικείτε πάντα τα δικαιώματά σας, μέσα στα πλαίσια του Νόμου, όπως αυτός εκφράζεται, μέσω της κοινής λογικής και του περί δικαίου αισθήματος. Όχι άστοχες και παράλογες ενέργειες (που ταλαιπωρούν και την υπόλοιπη κοινωνία), αντιθέτως, κινήσεις προγραμματισμένες και επικεντρωμένες στο «θέμα».
Η ΛΥΣΗ λοιπόν ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:

α) Θεωρώ, ότι η συνεισφορά ενός ποσού της τάξης των 100€, σ’ ένα κορβανά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα επαχθές, για τους ανθρώπους που δάνεισαν το κράτος με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
β) Οι ομολογιούχοι ξεπερνάτε τις 12.000 άτομα. Αρα, εάν τσοντάρετε όλοι από 100€, συγκεντρώνεται ένα παχυλόν ποσόν της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ.
γ) Το εν λόγω αξιοσέβαστο ποσόν θα μεταφερθεί σε μία ξένη τράπεζα, στο εξωτερικό, σε ειδικό λογαριασμό.
δ) Τέλος, θα βγάλετε μία πρόσκληση-διακήρυξη στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία, ΘΑ ΕΠΙΚΗΡΥΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, που θεωρείτε υπεύθυνο για την κλοπή της περιουσίας σας.
Με άλλα λόγια, για να μην το παιδεύουμε πολύ το πράγμα:
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ, ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ, είναι ο δικαιούχος του 1,2 εκατ. ευρώ. Καλά λεφτά … και σε καλή μεριά. Νάναι γερός ο άνθρωπος που θα τα κερδίσει, να τα χαρεί. Τόσο απλά. Και σίγουρα, θα υπάρξει αξιοζήλευτη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της σχετικής εργολαβίας, ειδικά από ξένους «εργολάβους». Επιπλέον, η εν λόγω υπηρεσία δεν προβλέπει παρακράτηση φόρου από τον εργοδότη ούτε απαιτεί την έκδοση θεωρημένης απόδειξης από τον εργολάβο (καθόσον αποτελεί «θεάρεστο έργο»).
ε) Αν ωστόσο, αφού υλοποιηθεί το deal και ξεκαθαρίσει η αρχική κόπρος του Αυγεία, δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί το πρόβλημα, επαναλαμβάνεται ο έρανος, με ίδιο ακριβώς σκοπό και στόχο τον επόμενο αλήτη. Είναι σίγουρο, ότι το πολύ με 200-300 ευρώ συνεισφορά από κάθε ομολογιούχο, το πρόβλημα θα λυθεί δια παντός και ακριβοδίκαια. Θα σας παρακαλάνε, … να περάσετε κατεπειγόντως από το ΓΛΚ και να πάρετε τα οφειλόμενα, εντόκως και με τη συνοδεία φρουρών, μην σας ληστέψουν στην έξοδο.
Απ’ ότι γνωρίζω, μέχρι σήμερα, 12 ομολογιούχοι έφυγαν από τη ζωή, επειδή δεν άντεξαν την αδικία. Είναι σίγουρο, ότι από τη στιγμή που θα επικρατήσει το «δίκαιον», όπως ακριβώς περιγράφηκε παραπάνω, οι ψυχές τους θα είναι ευτυχισμένες, εκεί πάνω στον παράδεισο.
ΕΠΙΚΗΡΥΞΤΕ βρε άνθρωποι ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ and that’s it. Ξεμπερδέψατε.
Τίμια και πολιτισμένα πράγματα (χωρίς καυγάδες, φασαρίες και απρεπή συμπεριφορά).
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο !”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου