Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Το Κουτί Της Πανδώρας - Οτσαλάν Γκέιτ: Οι μαρτυρίες



Το Κουτί Της Πανδώρας - Οτσαλάν Γκέιτ: Οι μαρτυρίες
Το καλοκαίρι του 1998, ο Κώστας Βαξεβάνης φτάνει στη Συρία και συναντά τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κρυφά στο στρατόπεδό του. Ο Κούρδος ηγέτης εμφανίζεται σίγουρος, ετοιμοπόλεμος και προτείνει ακόμη και τη δημιουργία κοινού ελληνοκουρδικού αμυντικού δόγματος. Είναι η τελευταία φορά που εμφανίζεται οικειοθελώς μπροστά στην κάμερα. Μερικούς μήνες αργότερα, μια κάμερα των τούρκων διωκτών του τον καταγράφει ταπεινωμένο και αδύναμο να καταλάβει την πραγματικότητα ή να την αποδεχθεί.
Τι οδήγησε στη σύλληψη του Οτσαλάν και του Οτσαλάν Γκέιτ; Ο δημοσιογράφος ξεκινώντας από την προσωπική του μαρτυρία και την συνέντευξη εκείνης της εποχής --κομμάτια τα οποία προβάλει για πρώτη φορά- προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος.
Έφταιξε ο ίδιος ο Οτσαλάν για τη σύλληψή του;
Τι ρόλο έπαιξε η ελληνική κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες;
Υπήρξε προδοσία και από ποιους;
Για πρώτη φορά την ιστορία συνθέτουν οι πρωταγωνιστές της. Η Ροζαρίν, γραμματέας του Οτσαλάν και άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση Οτσαλάν. Ο πράκτορας της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης. Οι άνθρωποι που έφεραν τον Οτσαλάν στην Ελλάδα. Ο συνιδρυτής του PKK Μεχμέτ Ταμπογκά. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που τον περιέφερε στην Ευρώπη.
Τι ρόλο έπαιξαν οι Ρώσοι, ο εθνικιστής Ζιρινόφσκι και η KGB;
Ποιοι τον έσπρωξαν στην παγίδα;
Ποιοι τον έβαλαν να μιλάει στο δορυφορικό τηλέφωνο για να αποκαλυφθεί; Υπήρξαν Κούρδοι πράκτορες;

Ήθελε ο Κούρδος ηγέτης να εμπλέξει την Ελλάδα σε έναν πόλεμο με την Τουρκία;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου