Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Π. Ήφαιστος: Λάθος η Γενεύη, αυτοκτονία η αποδοχή αποτελεσμάτων της

Νέα Κρήτη


Για ανεξήγητη αυτοκτονική συμπεριφορά του Ελληνισμού, αν αποδεχτεί τα  παραγόμενα αποτελέσματα, της επανέναρξης του διαλόγου για την Κύπρο στην Ελβετία, που είναι προϊόν διαβουλεύσεων ενός υπαλλήλου του ΟΗΕ του κ. Άιντα που εξυπηρετεί τα Αγγλικά και Τουρκικά συμφέροντα σε βάρος του διεθνούς διακίου και του Ελληνισμού, λέει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά  και εκ των κορυφαίων αναλυτών του διεθνούς συστήματος , Παναγιώτης Ήφαιστος, στον 9.84.

Όπως είπε , τα γεγονότα σχετίζονται : α) με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον ΟΗΕ  β) το πώς κατανοούμε την διεθνή πολιτική, γ) το πώς δεν κατανοούμε τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ηγεμονικών δυνάμεων και δ) το πώς δεν αντιλαμβανόμαστε πως εσωτερική διαίρεση και ξένες επεμβάσεις = μη βιώσιμο ή καλύτερα ανύπαρκτο κράτος έρμαιο των ξένων εδώ κυρίως της Τουρκίας. Ένα βιώσιμο κράτος έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές που οι Άγγλοι φρόντισαν να μην έχει η Κύπρος (εξ ου και οι διενέξεις αρχές της δεκαετίας του 1960 που τώρα οι Βρετανοί δραστήρια πασχίζουν να επαναλάβουν).

Τώρα, ενώ τελευταία υπάρχουν κάποιες αντιστάσεις κυρίως στο επίπεδο της κοινωνίας στο διαδίκτυο, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται τις βαθύτατες προεκτάσεις μιας μη βιώσιμης λύσης. Επομένως δεν πάμε πίσω πριν την δεκαετία του 1960 επειδή τότε είχαμε ζήτημα αυτοδιάθεσης αλλά στην αρχή της δεκαετίας του 1960 όταν οι Βρετανοί και Τούρκοι το ακύρωσαν και έκτοτε επιχειρούν -και φαίνεται πως στην Ελβετία ίσως το επιτύχουν- να επικυρώσουν πλέον όχι μόνο την αυτοδιάθεση αλλά και την παρουσία στην Κύπρο των Ελλήνων που είναι το 82% του πληθυσμού .








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου