Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ανδρέας Θεοφάνους : Ώρα για άλλη προσέγγιση του Κυπριακού

Νέα Κρήτη


Η επανέναρξη των συνομιλιών στην Ελβετία δεν αναμένεται να οδηγήσει σε εξελίξεις που εξυπηρετούν τους στόχους της ελληνικής πλευράς δήλωσε ο Καθηγητής Ανδρέας Θεοφάνους, Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ούτως ή άλλως είναι χαμηλές οι προσδοκίες για τη διάσκεψη στο Crans Montana.  Ταυτόχρονα διαφαίνεται ότι τα εμπλεκόμενα μέρη δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδη με την όλη διάσκεψη και το ευρύτερο σκηνικό όπως διαμορφώνεται.

Σημείωσε επίσης ότι βασικός στόχος της ηγεσίας των δύο κοινοτήτων είναι η αποφυγή επίρριψης ευθυνών.  Λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα δεδομένα ο κ. Θεοφάνους υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επαναξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία της πολιτικής που ακολουθείται καθώς και τα αποτελέσματά της.

Υπογράμμισε τη σημασία μιας νέας προσέγγισης για διάσπαση του αδιεξόδου.  Είναι σημαντική η εμπλοκή της ΕΕ στα πλαίσια μιας εξελικτικής διαδικασίας η οποία θα περιλαμβάνει και την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στα κατεχόμενα εδάφη ανέφερε ο κ. Θεοφάνους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου