Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΕΛ.Λ.Α.Σ: Η θέση μας για τις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου

ΕΛεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση 



12 Ιουνίου 2012
Φίλοι και Φίλες,

Αναμφίβολα, το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας του. Μέσα σε 2 μόλις χρόνια οι ψευδεπίγραφες επιταγές της ευαγγελιζόμενης «κοινωνίας της αφθονίας», μετατράπηκαν άρδην σε μια λαίλαπα που παρέσυρε όλη την ελληνική κοινωνία, με τραγικές συνέπειες στις ζωές όλων μας με κύριους άξονες την αδυσώπητη  ανεργία, την άνευ ορίων υποβάθμιση της υγείας, την αδυναμία επιβίωσης και εξασφάλισης των προς τω ζην, τη διάσπαση του κοινωνικού ιστού, την κατάργηση του όποιου κράτους πρόνοιας είχε απομείνει και των κοινωνικών του αγαθών, τα ατομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που οδηγούν σε καθημερινές αυτοκτονίες, την  όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και του φαινομένου της κοινωνικής βίας και της εγκληματικότητας , το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας μας και μάλιστα αντί πινακίου φακής, την ωμή  καταπάτηση της εθνικής μας ταυτότητας και την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Κι όλα αυτά προς τι; Για την εξυπηρέτηση ενός παράνομου, τοκογλυφικού και απεχθούς (για το λαό) χρέους, που δημιούργησε η ολιγομελής συμμορία της κομματοκρατίας – πελατοκρατίας – οικογενειοκρατίας και της οικονομικής ελίτ της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και οι δοσίλογοι εκπρόσωποί τους (που λυμαίνονταν το δημόσιο βίο της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες), και αποφάσισαν να το φορτώσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού με τη συνεργασία και καθοδήγηση του Δ.Ν.Τ. και των «φίλων» και «εταίρων» μας της Ε.Ε., τους εκπροσώπους δηλαδή του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.


Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΕΛ.Λ.Α.Σ., παρόλο που θεωρούμε ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση (ή τουλάχιστον η μόνη λύση) για τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, της ολικής ρήξης και ανατροπής του σάπιου και καλά ριζωμένου πολιτικού συστήματος (ειδικά όταν γίνονται με σημαδεμένα χαρτιά, με ανήθικους εκβιασμούς και με προκλητικά αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις) καλούμε τους  Έλληνες εκλογείς, στα όποια ψήγματα δημοκρατικών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει,  να ψηφίσουν ΥΠΕΥΘΥΝΑ, κατά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και με ΘΑΡΡΟΣ, κλείνοντας τα αυτιά σε όλα τα παπαγαλάκια και την ανόητη προπαγάνδα τους. Υπεύθυνη και συνειδητή εκλογική στάση
  • σημαίνει, ότι λαμβάνουμε υπόψη τις επόμενες γενιές :
  • δεν τις φορτώνουμε με τα χρέη που δημιούργησαν όσοι μας έφεραν ως εδώ, δίνοντας τους πάλι «χώρο» στο πολιτικό σκηνικό
  • προσβλέπουμε για τα παιδιά μας ένα μέλλον που θα βασίζεται στις ίσες ευκαιρίες, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία, σ’ ένα περιβάλλον ειρήνης και σεβασμού και δε  τα οραματιζόμαστε «σύγχρονους σκλάβους» στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες .
  • σημαίνει, μιά και καλή, ένα οριστικό «χαστούκι» στο δικομματισμό και τις παραφυάδες του, που θέλουν την ελληνική κοινωνία:
  • σκλαβωμένη εσαεί με μνημόνια στις δυνάμεις του τραπεζικού κεφαλαίου και της χρεωκρατίας τους
  • ένα υποτελές προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων, δημιουργώντας εκβιαστικά και εκφοβιστικά διλλήματα στο λαό
  • σημαίνει πως προβληματιζόμαστε και δίνουμε αξία εκ νέου στο κίνημα των πλατειών  και της αγανάκτησης που συνετέλεσε αποφασιστικά στις πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνοντας επιμέρους αντιμνημονιακή και πατριωτική συνείδηση έναντι στον δικομματισμό και την πολιτική ελίτ και εκδηλώθηκε και στο αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαίου
Σ’ αυτές τις εκλογές δε στηρίζουμε:
  • τα κόμματα που πέρασαν από την εξουσία και συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξαθλίωσής μας τα τελευταία 38 χρόνια
  • τους συναινετικούς και «δήθεν» υπεύθυνους, που μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, μερική επαναδιαπραγμάτευση και επαναπροσδιορισμό των μνημονίων και είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να συνδράμουν στη συνέχιση της εξαθλίωσης που βιώνουμε και στη σαπίλα και τη διαφθορά.. Τους δίνουμε ηχηρό μήνυμα ότι η υποτέλεια είναι υποτέλεια, η εξάρτηση παραμένει εξάρτηση, ανεξάρτητα από τον όποιο προσδιορισμό ή χαρακτήρα αν έχει.
Ήρθε η στιγμή να πούμε: ένα μεγάλο «ΟΧΙ», «ΩΣ ΕΔΩ, ΦΤΑΝΕΙ!», «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ», τόσα χρόνια σκλαβιάς στα «θέλω» και την «πεφωτισμένη» καθοδήγησής σας είναι αρκετά για να επανακτήσουμε τη μνήμη που μας θολώσατε με τη δημαγωγία, την παροχολογία  και το σκοταδισμό σας. Σ’ αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με θάρρος, γιατί θεωρούμε τους εαυτούς μας :
  • Ελεύθερους, από χρέη που δε δημιουργήσαμε, από  ευθύνες και συνενοχές που μας φορτώνετε για τα δικά σας λάθη
  • Ανεξάρτητους, από τις κατοχικές δυνάμεις του χρήματος, της προπαγάνδας
Ψηφίζουμε με γνώμονα το κοινό και όχι το ίδιον όφελος, συνεχίζουμε τη μάχη και δεν επαναπαυόμαστε στο όλο και πιο «άβολο» μαξιλάρι του καναπέ μας, γιατί η δημοκρατία απαιτεί γνώση-συμμετοχή – έλεγχο – διάλογο.

Ψηφίζουμε επιλογές, πολιτικούς σχηματισμούς , δυνάμεις  που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την υποταγή και την καταστροφή της χώρας και του λαού με μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και εθελοδουλεία  , δυνάμεις που φυσικά δεν ανήκουν και δεν εκπροσωπούν τον νεοναζισμό, το φασισμό και τον υπόκοσμο.

Ψηφίζουμε λοιπόν υπεύθυνα, κριτικά , με ανησυχία και χωρίς αυταπάτες. Ας διδαχτούμε από τα λάθη μας και ας προχωρήσουμε ενωμένοι το δύσκολο δρόμο προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου