Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Συνάφεια


του Κώστα Κόλμερ

Δεν βαρέθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης να ζητεί απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και κατάργηση των «εγγυήσεων» (της συμφωνίας Λονδίνου-Ζυρίχης 

το 1956); Επανέλαβε τις αυτονόητες αξιώσεις δια μίαν εισέτι φοράν , επ’ ευκαιρία της επισκέψεως στην Μεγαλόνησο του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυρ. Μητσοτάκη.
-Ίσως, διότι ξέρει πώς αμφότερες δεν γίνονται αποδεκτές από την Τουρκία. Ως γνωστόν, ό,τι κατεκτήθη με αίμα  - έστω και δια προδοσίας- δεν αποδίδεται με διαπραγματεύσεις.
Υπ’ αυτήν την έννοια, το πρώτο ταξίδι του νέου Έλληνος πρωθυπουργού έπρεπε να γίνει αλλού: στην Αίγυπτο!
Διότι, εν όψει της αποστολής του Τουρκικού σκάφους- γεωτρυπάνου ΟΥΡΟΥΤΣ ΡΕΗΣ, νοτίως του Ελληνικού νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελορίζου και νήσου Ρω), στα τέλη του μηνός, για την παραβίαση της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) υπό της Τουρκίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να έλθη εις άμεσο συμφωνία με την Αιγυπτιακή, για την αμοιβαία ανακήρυξη της ΑΟΖ των δύο χωρών, όπου εφάπτονται.

Έτσι, θα διακόψει την παραγραφή των Ελληνικών δικαιωμάτων της ΑΟΖ, επί τη βάσει του Διεθνούς δικαίου της Θαλάσσης και θα διασώσει την επιρροή του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης  στην ΑΟΖ μέχρις της Αιγυπτιακής, που σήμερα κινδυνεύει από την ολιγωρία των Ελληνικών κυβερνήσεων, να επεκτείνουν τα χωρικά ύδατα της χώρας στα 12 μίλια, στην θάλασσα της Λυκίας.
Από τον τάφο της, η αείμνηστος Κυρά της Ρω, που τον πολυκύμαντο βίο της τόσο πειστικά  παρουσίασε τις προάλλες η ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη, στο μικρό θέατρο HYDRAMA, που συντηρεί η αξιοθαύμαστη σκηνοθέτις Κορρίνα  Σίντ, στην νήσο Ύδρα, θα διαπορεί: Περάσαν τόσοι και τόσοι βάρβαροι απ’ το νησί, Τούρκοι, Ιταλοί , Άγγλοι, και Γερμανοί (που το βομβάρδισαν ανειλεώς ) και δεν ευρέθη ούτε ένας Έλληνας πολιτικός να το προστατεύσει από τις ξένες επιβουλές, με μία κίνηση ΜΑΤ;
-Την συνάφεια της Ελληνικής ΑΟΖ μετά της Κυπριακής και της Αιγυπτιακής.

Πηγή energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου