Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Διέξοδος

analyst


Έντεκα εκατομμύρια Έλληνες έχουν αυτή τη στιγμή μείνει χωρίς ελπίδα. Η στέρηση αυτή είναι αφόρητη. Τόσο αφόρητη που μπορεί να οδηγήσει μόνο σε μια διέξοδο. Μια διέξοδο η οποία αντανακλάται σε τέσσερις λέξεις. «Λευκή Επανάσταση» και «Προεδρική Δημοκρατία». Εάν αυτές οι δυο προσπάθειες συνδυαστούν με ζήλο, η Ελλάδα θα ξαναγίνει ο παράδεισος που ήταν κάποτε. 

 .

Άρθρο

– του Γιώργου Μιχαήλ[1]
Η κάστα είναι κάτι πολύτιμο. Μόνο για εκείνους οι οποίοι ανήκουν σε αυτήν. Είναι ο θησαυρός τους, η ζωή τους, ολόκληρη η υπόσταση τους. Δεν πρόκειται να την θέσουν σε κίνδυνο για κανένα λόγο. Για το συμφέρον της, τα μέλη της μπορούν να θυσιάσουν τα πάντα. Μπορούν να προβούν στις πιο παράλογες ενέργειες. Αρκεί να διατηρηθεί η Κάστα. Με κάθε τρόπο. Ο οποίος δεν χρειάζεται να είναι αποκρουστικός.
Το αντίθετο. Πρέπει να ακούγεται λογικός, δίκαιος και θελκτικός. Κάτι σαν την σημερινή Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Η οποία μας επιτρέπει να είμαστε «ελεύθεροι». Η οποία «ακούει τον πολίτη». «Αγωνίζεται για τα δίκαια του». «Εξασφαλίζει την ειρήνη». «Αποτελεί πόλο σταθερότητας».

Την ίδια στιγμή 101 Τουρκικά πλοία πλέουν στο Αιγαίο. Ζυγαριές έχουν στηθεί στα υπουργεία εξωτερικών πάνω στις οποίες μετρούν το βάρος της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της Κύπρου.
Ο αυτισμός των πολιτικών μας αρχόντων ταυτόχρονα, αυξάνεται. Οι πολίτες έχουν απομονωθεί σε ένα σκοτεινό κελί και το φαγητό είναι λίγο. Όποιος εργάζεται και παράγει έναν καρπό, αυτός καταλήγει στο ταμείο της κάστας. Αυτόματα. Όσοι Έλληνες ζουν έξω από την Ελλάδα αποτελούν τους καλύτερους μάρτυρες υπεράσπισης της αλήθειας αυτής. Δούλεψε και θα σου πάρουν τα χρήματα. Κάνε το σωστό και θα σε τιμωρήσουν.
Αγάπα τους συμπατριώτες σου και μπορεί να πας στη φυλακή. Φώναξε και θα σε χτυπήσουν. Υπερασπίσου τα δικαιώματα σου και χάσε τη ζωή σου. Αποδέξου τη μια ντροπή μετά την άλλη και δεν θα πάθεις τίποτα.
Ακολούθα το μονοπάτι της κάστας των πολιτικών και μη φοβάσαι τίποτα. Ξέχνα τους ήρωες σου και έχε τη συνείδηση σου ήσυχη. Βύθισε στη λάσπη ότι έκτισαν οι πρόγονοι σου και θα ανταμειφτείς. Ζήσε την ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας όπως σήμερα την έχουν καταντήσει και θα είσαι ευτυχισμένος. Ψήφισε την επομένη Κυριακή και θα έχεις κάνει το καθήκον σου.
Πίστεψε πως έχεις προστατέψει την Δημοκρατία. Πίστεψε πως έχεις εξασκήσει κάποιο δικαίωμα. Στην πραγματικότητα απλά θα εξασφαλιστεί σε κάποιους ανθρώπους χιλιάδες € μηνιαίος μισθός, χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Επίλογος

Η ύπνωση θα έχει αποφέρει το αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας των πολιτικών αρχόντων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 11 εκατομμύρια Έλληνες έχουν αυτή τη στιγμή μείνει χωρίς ελπίδα. Η στέρηση αυτή είναι αφόρητη.
Τόσο αφόρητη που μπορεί να οδηγήσει μόνο σε μια διέξοδο. Μια διέξοδο η οποία αντανακλάται σε τέσσερις λέξεις. «Λευκή Επανάσταση» και «Προεδρική Δημοκρατία». Εάν αυτές οι δυο προσπάθειες συνδυαστούν με ζήλο, η Ελλάδα θα ξαναγίνει ο παράδεισος που ήταν κάποτε.
[1] Ο Γιώργος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, Κυπρής, 2017.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου