Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Αλ. Τσίπρας: Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες


Την πρόωρη προσφυγή σε κάλπες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων, βάση των οποίων η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με εννέα ποσοστιαίες μονάδες. Οι εθνικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου. 
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός μετά τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Στην ομιλία του τόνισε πως θέλει να ευχαριστήσει θερμά στελέχη και απλούς πολίτες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που έδωσαν με «αυταπάρνηση, ειλικρίνεια και εντιμότητα την μάχη των εκλογών».
Επιπλέον, ανέφερε πως «πορευθήκαμε κόντρα στο ρεύμα με τη στήριξη του ελληνικού λαού και βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων και μόλις πήραμε ανάσα θέσαμε ένα σχέδιο ελάφρυνσης στους πολίτες».
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «θα πούμε την αλήθεια ότι υπάρχουν: ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια και ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας και της επιστροφής του ΔΝΤ».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας και δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα».
«Μένω πιστός στις αρχές μου, στις αρχές τις αριστεράς και η αφοσίωση στο ελληνικό λαό είναι απαράβατος κανόνας. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει συνολικά το σχέδιο της εξόδου από την κρίση», υπογράμμισε.
Όπως σημείωσε «η τελική ετυμηγορία ανήκει στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να αποδράσω από τον αγώνα τη μάχη για την ισότητα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως κάνουμε πάντα», ενώ υπογράμμισε ότι «αμέσως μετά από το 2ο γύρο θα ζητήσω από τον Προέδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών».


Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου