του Κωνσταντίνου Κόλμερ
Η παρουσίαση των χαρτών της Τουρκίας εις «εκπροσώπους της Αιγύπτου, Ισραήλ και Ελλάδος» με τους οποίους διεκδικείται μέρος της Ελληνικής υφαλοκρηπίδος και ολόκληρος η Αυτόνομος Οικονομικής Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου αποτελεί απόπειρα εισβολής και κατοχής κυριάρχων χωρών
υπό των Τούρκων κυβερνητών. Αντί να καταδικασθή άμεσα η απόπειρα από τα Ηνωμένα Εθνή και τους «εταίρους» μας στην Ευρωπαϊκή …Διαίρεση, ουδέν ηκούσθη παρά μόνον η άποψη του Βρεταννού υπουργού Εξωτερικών, Αλαν Ντράγκαν, ότι η ΑΟΖ της Κύπρου είναι αμφισβητουμένη και η Τουρκία δεν θα έπρεπε να κάνει έρευνες στον βυθό της.
-Πάλι καλά, γιατί η Βρεταννία θα μπορούσε να ισχυρισθή ότι η Κύπρος δεν δικαιούται να κάνει διερευνητικές γεωτρήσεις στην νόμιμη ΑΟΖ της, με τις γνωστές αιτιάσεις περί επιλύσεως του Κυπριακού προβλήματος. Προφανώς ο Αγγλος διπλωμάτης έχει τους λόγους του, καθώς η χώρα του ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με γειτονικές χώρες για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδος των.
Η Τουρκική επιθετικότης, που εκδηλούται προσώρας μόνον με χάρτες, συντόμως θα επεκταθεί σε βυθοτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές της Λυκίας και εν συνεχεία θα αναλάβει την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της ΑΟΖ της Ρόδου, της Μεγίστης του νησιωτικού συγκροτήματος Καστελορίζου και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα.
Εάν Ελλάδα και Κύπρος δεν αντιδράσουν αμέσως, τότε άλλο ένα «τετελεσμένο» θα έχει τελεσθή εις βάρος του Ελληνισμού, στην σειρά των προηγουμένων του 1955 με τον διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, του 1967 οπόταν απεσύρθη η Ελλαδική άμυνα της Μεγαλονήσου, του 1974 με την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου και του επεισοδίου των Iμίων όπου τρεις Ελληνες αξιωματικοί εφονεύθησαν υπό των Τούρκων καταληψιών.
Εάν δεν υπάρξει τώρα αντίδρασις της Ελλάδος, οι αυθαιρεσίες της Τουρκίας θα συνεχισθούν όχι μόνον στην Κύπρον, αλλά και στο Αιγαίον με πρόφαση την αμυντική θωράκιση των ΒΑ νήσων του, που αντιβαίνει, κατά την άποψη της Τουρκίας, εις διεθνείς συνθήκας στις οποίας η ίδια απουσίαζε ως «επιτήδειος ουδέτερος» - οπότε δεν δικαιούται να επικαλείται την αποστρατικοποίηση των.
Δυστυχώς, ο Ελληνισμός δεν έχει συμμάχους στις διενέξεις που προκαλεί μεταπολεμικώς η Τουρκία -πλην ίσως του Ισραήλ, που θεωρείται πιστός και πολύτιμος συμπαραστάτης του Ελληνισμού στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπου έχουν ανακαλυφθή σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Συνεπώς η Ελλάς πρέπει κυρίως να στηριχθή στις δικές της δυνάμεις. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή: η Τουρκική οικονομία καταρρέει, ο Ερντογκάν χαλίφης διεξάγει δυόμιση πολέμους και είναι εξαντλημένος με τον αποδεκατισμένο στρατό του (ένα πόλεμο στην Συρία, άλλον με τους Κούρδους και μισό με τους Γκιουλενιστές).
Σώος εν Αμερική, ο Φεδουλάχ Γκιουλέν διαθέτει ιδιωτικό στρατόν στο φρούριό του στα όρη Πονόκο της Πενσυλβάνια και μυστικό στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Αποτελεί την διάδοχο Σουνητική κατάσταση στην Τουρκία μετά τον Ερντογκάν. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ενισχύει την ανεξαρτησία της Κύπρου και Αμερική και Ρωσσία υποστηρίζουν την «αυτοσυγκράτηση» της Τουρκίας, αφού η Ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει τις προκλήσεις. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ευρίσκονται εις την καλυτέρα ψυχικήν διάθεσιν και διαθέτουν επαγγελματική ηγεσία.
-Τόλμη χρειάζεται, βραχύβια αντοχή και ισχυρόν μήνυμα, δια να αποτραπούν τα χειρότερα.
energia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου