Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

«Κατασχέσεις σε επιχειρήσεις με ρυθμισμένες οφειλές»

taxheaven


Το ΒΕΑ σχετικά με την επιβολή κατάσχεσης σε ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα για την επιβολή κατάσχεσης ακόμη και σε επιχειρήσεις με ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς και την ανάγκη αλλαγής στη δεδομένη συγκυρία της αυστηρής εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης από τις Δ.Ο.Υ

 Η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να λύσει το πρόβλημα της εξασφάλισης των εσόδων υποκαθίσταται για άλλη μια φορά από την εύκολη λύση και τους γνωστούς στόχους.

Με τα λουκέτα στην αγορά να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας η υποχρέωση προκαταβολής 10 και πλέον δόσεων υπό την απειλή της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών και μάλιστα είναι και συνεπείς στη καταβολή των προβλεπόμενων δόσεων μόνο ως επίθεση κατά της επιχειρηματικότητας μπορεί να θεωρηθεί.

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των επιχειρήσεων επιβάλλει επιτακτικά την ανάγκη αλλαγής της αυστηρής εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης από τις Δ.Ο.Υ. για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.
Το ΒΕΑ κάνει έκκληση στον υπουργό οικονομικών να επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές που οδηγούν στον αφανισμό της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να προβληματιστούμε όλοι τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας για την επιτυχία των μέχρι τώρα ακολουθούμενων πολιτικών τα αποτελέσματα των οποίων μας οδηγούν στην άμεση αναθεώρησή τους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου