Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Το ξεπούλημα της Μακεδονίας

analyst


Μπορεί μία κυβέρνηση να ξεπουλήσει το όνομα της πλέον ιστορικής περιοχής μίας χώρας, γνωρίζοντας πως η εκχώρηση ονόματος είναι συνώνυμη με την παράδοση εδάφους; Δύσκολα θα απαντούσε κανείς, αφού τότε θα ήταν προδοσία της χειρότερης μορφής. Οι προδοσίες βέβαια σπάνια αποκαλύπτονται, εκτός εάν αυτοί που πληρώνουν για να πετύχουν αυτά που θέλουν, δεν έχουν κανένα σεβασμό για τους προδότες και τους σιχαίνονται.
Περαιτέρω, στην έκθεση της «Ανοιχτής Κοινωνίας» του κ. Soros, με τον τίτλο «Βόρεια Μακεδονία. Τι ακολουθεί;» (πηγή), αναφέρεται έμμεσα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός πούλησε το όνομα της Μακεδονίας έναντι ανταλλαγμάτων, όπως είναι η χαλάρωση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων από την Τρόικα για να μπορέσει να προβεί σε παροχές και να κερδίσει τις εκλογές.

Εν αγνοία βελβαια των Ελλήνων που σίγουρα θα προτιμούσαν να χάσουν τα πάντα, παρά να παραδώσουν όνομα, γλώσσα και εθνικότητα στους Σκοπιανούς. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, λογικά έχει αποθρασυνθεί ο πρωθυπουργός των Σκοπίων και φωτογραφίζεται επίσημα με τον κ. Soros, την ίδια ημέρα που διεξάγεται η ψηφοφορία στη Βουλή, γνωρίζοντας προφανώς πως έχουν ήδη βρεθεί οι 153 «Εφιάλτες».
Ενδιαφέρουσες είναι επίσης οι προβλέψεις στην έκθεση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ που σύντομα θα έλθει στη Βουλή. Εκτός αυτού προξενεί εντύπωση η αναφορά στην προσχηματική αντίδραση της ΝΔ όσον αφορά την  παράδοση της ονομασίας, υπενθυμίζοντας πως στη Βουλή η αδελφή του κ. Μητσοτάκη ονόμασε Μακεδόνες τους Σκοπιανούς.
Ολοκληρώνοντας, σωστά λέγεται πως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο». Το γεγονός όμως πως μία τέτοια έκθεση αναφέρει τόσες λεπτομέρειες προτού καν συμβούν, σημαίνει πως οι συντάκτες της δεν δίνουν καμία σημασία στους 153 που έβαλαν την ταφόπλακα στη Μακεδονία. Όπως έχει αναφερθεί, μάλλον ισχύει το ότι, την προδοσία αγάπησαν πολλοί, τους προδότες κανένας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου