Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΕΛΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ Ή ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΕΛΕΣ ΤΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΩΝ»;;;

Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Το λεγόμενο οικολογικό νορβηγικό κράτος εισάγει προς έγκριση τροπολογία που νομιμοποιεί το κυνήγι «αναψυχής», δηλαδή την δολοφονία και την εξολόθρευση των άκρως απειλουμένων λύκων της χώρας.
Η νέα τροπολογία επιτρέπει τις «ψυχαγωγικές και πολιτιστικές» άδειες κυνηγιού, προεκτείνοντας το δικαίωμα που έχουν ήδη κυνηγοί ή κτηνοτρόφοι στην εξόντωση εκείνων των ‘αρπακτικών» ζώων, που  θεωρούνται «δυνητική ενόχληση» για τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική «περίπου 65 λύκοι ζουν στη Νορβηγία και άλλοι 25 διασχίζουν κατά περιόδους τα σύνορα από τη Σουηδία. Συνολικά στη Σκανδιναβία υπάρχουν σήμερα περίπου 430 λύκοι, ανακάμπτοντας από τους μόλις 10 που είχαν απομείνει τη δεκαετία του 1990. Το κυνήγι αποτελεί τη μεγαλύτερη αιτία θνησιμότητάς τους στην περιοχή».

Τα διαθέσιμα στοιχεία «ομολογούν» ότι οι λύκοι είναι υπεύθυνοι μόλις για το 8% των 20.000 προβάτων που χάνονται από αρπακτικά και άλλους λόγους στη Νορβηγία κάθε έτος.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «πέρυσι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μπορούσαν να κυνηγηθούν έως και 47 λύκοι, αλλά ο αριθμός εντέλει μειώθηκε σε 15 δύο ημέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Σήμερα υπάρχουν συνολικά εννέα αγέλες που περνούν το σύνολο ή μέρος του χρόνου τους στη Νορβηγία, αλλά η κυβέρνηση έχει στόχο να τις μειώσει σε τέσσερις με έξι, προκαλώντας επικρίσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως το WWF».
Η αγριότητα του πολιτισμού σε όλη της το μεγαλείο για μιαν ακόμη φορά…
Δημοσιεύθηκε από Αναρχία και Ζωή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου